Post entry

Panion - Combigenes utfall av CG01-studien öppnar vägen för genombrott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Panions tidigare ägandebolag Combigene rapporterade tidigare i veckan positiva finala data av sin långtidsstudie för sin behandlingsmetod CG01, ett resultat som med facit i hand kan vara direkt avgörande och ett stort genombrott för Panion.

Panion Animal Health rider just nu på en framgångsvåg via sitt tidigare ägandebolag Combigene!

CG01

Ni som är insatta vet att Panion har licens och använder sig av samma behandlingsmetod som Combigene, nämligen läkemedelskandidaten CG01 genterapi benhandling mot epilepsi (Combigene med slutmål människa och Panion med slutmål husdjur). Combigene meddelade tidigare i veckan finala data i sin långtidsstudie, resultat som är mycket positiva och går att läsa här: http://combigene.com/2/wp-content/uploads/2018/02/CombiGene_PM_20180219_Langtidsstudie.pdf.

"Smått sensationellt"

Även Biostock uppmärksammar nyheten i följande artikel: https://www.biostock.se/2018/02/combigene-mot-kliniska-studier-med-starka-resultat-i-ryggen/. Läs gärna följande stycke som är smått sensationellt:

"I studien konstaterades att behandlingen med CG01 gjorde att försöksdjurens epileptiska anfall blev både färre och kortare, och i vissa fall uteblev helt. Av likaledes stor vikt som dessa smått sensationella fynd, var också det faktum att det i långtidsstudien inte förekom några observerade biverkningar."

Notera alltså att Combigenes genombrott skett på djur (möss) vilket då gör att Panion bör ligga mycket bra till i sina kommande tester på hundar i USA. Nu är jag inte insatt inom forskningen men enligt obekräftade källor så finns det genetiska nära kopplingar mellan möss och hund som gör att Panion bör få motsvarande resultat i sina kommande tester. Nu vill jag inte ta ut något i förskott här då vi pratar om bioteknik och allt kan hända, men med facit i hand och de utfall vi hittills sett i CG01 utfallen så bör Panion rimligtvis ha goda möjligheter att få till lyckade resultat, något som i slutändan kan bli revolutionerande på husdjursmarknaden. Lägg därtill att Panion via sitt MUMS godkännande hos FDA även har exklusivitet på den amerikanska marknaden i 7 år.

Combigenes forskare ökade sina innehav i Panion i höstas

Combigenes forskare ökade så sent som i höstas sina aktieinnehav i Panion enligt separat pressmeddelande, kan mycket väl vara detta genombrott i CG01 studien som ligger bakom detta. http://panion-animalhealth.com/2/wp-content/uploads/2017/10/Panion_20171026_Aktietransaktion.pdf

Panions tester på väg att starta i USA

Panion meddelande igår i sin kvartalsrapport att testerna i USA snart kommer att inledas. Man har haft en del utmaningar med den utvalda kliniken, med urvalet i studien samt med de lokala myndigheterna i USA som krävt in extra säkerhetsdata vilket försenat starten. Rimligtvis bör vi få ett pressmeddelande inom kort som bekräftar att studien är igång. Därtill planeras enligt kvartalsrapporten separat tester på Köpenhamns universitet under Q1 2018.

Vi går in i en oerhört intressant period för Panion där finansieringen är löst via Amerikansk investerare samt att fundamenta har stärkts ytterligare med CG01 utfallen i bagaget. Att bolaget idag värderas till låga 25 MSEK är för mig en gåta men här kan det gå snabbt vid kommande tester. Notera även att en större andel av aktietocken bytte ägare på nivåer 2,00-2,50 kr nyligen och rimligtvis bör vi hamna där snart igen (IPO kurs sommaren 2017 = 2kr). Forsättning följer.

P.S Panion kommer delta på feminvest event i Malmö den 6 mars kl 20:00. Förhoppningsvis kommer detta event livesändas på webben.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?