Post entry

Panion igång med kliniska studier i USA, amerikanska kliniken in som nya aktieägare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Veterinärmedicinbolaget Panion Animal Health har avslutat året med ett par riktiga milstolpar, något som tyvärr ännu ej avspeglas i aktiekursen...

Sedan min förra blogguppdatering har den kanske viktigaste milstolpen i Panions historia uppnåtts - kliniska studier i USA har påbörjats! Länk till denna fantastiska nyhet kommer här: http://panion-animalhealth.com/news/panion-starts-clinical-study-in-dogs/.

Att man nu äntligen är igång i USA är stort och något som även fått stor uppmärksamhet i branschmedia. Jag passade på att fråga lite extra om denna pilotstudie i samband med att jag besökte investerarträffen i Stockholm förra veckan. Studien planeras att utföras på 12 st familjehundar (hundar med epilepsi men där vanlig medicin ej räcker till) och första hunden är planerad till januari. Separat PM ska komma när första behandling påbörjas. Då det rör sig om enskilda tester och vanliga familjehundar kommer ingen sekretess råda utan resultat kommer presenteras löpande. Utfallen i denna studie blir oerhört intressanta att följa då det här är banbrytande genterapi samt vid lyckat utfall kan ge möjlighet till slutligt FDA godkännande i förhand, så kallat "fast track". Vi tar dock en sak i taget tycker jag och fokuserar på den kommande studien. Vi vet ju att Combigene tidigare uppnått positiva resultat med CG01 på möss i sin långtidsstudie och vi vet även den nära DNA kooplingen möss-hundar så chanserna till positivt utfall måste ändå anses goda.

Det är en imponerande Amerikansk djurklinik Panion har slutit avtal med, tex 190 arbetande vetrinärer. Länk till deras hemsida kommer här: http://www.livs.org/

Det är också mycket positivt att den amerikanska djurkliniken samt Panions USA team har för avsikt att bli aktieägare via en separat riktad emission som aviserades för någon dag sedan, läs föjande pressmeddelande: http://panion-animalhealth.com/news/new-share-owners-in-panion-clinical-trial-researchers-and-members-of-board-and-management/. Mer info om detta ska presenteras efter nyår.

Tyvärr i Panions fall har den pågående emissionen sammanfallit med det extremt dåliga börsklimat som råder. Bolag efter bolag (Panion inget undantag) noterar i det närmaste all time low nivåer trots som i detta fall fundmentala framsteg. Fakta kvarstår dock att bolaget tar steg efter steg i rätt riktning och förr eller senare kommer detta avspeglas även i aktiekursen. Jag vill inte kommentera separata aktiekurser eller prata om fyndlägen men för den långsiktige som tror på området genterapi (där även Combigene inkluderas) och som därtill har intresse för vetrinärvård och djurhälsa är detta onekligen en intressant placering.

2019 kommer bli ett direkt avgörande år för bolagets utveckling i och med de kliniska studierna med CG01, vi ser med tillförsikt fram emot utfallet av dessa tester.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?