Post entry

Panion, uppvärderingen kommer när finansieringen är säkrad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Panion Animal Health som handlas på Aktietorget värderas idag till ca 15 MSEK, en värdering jag anser på tok för låg men som jag främst ser beror på osäkerhet i väntan på att finanseringen blir säkrad.

Här kommer ett uppföljande inlägg gällande Panion. Bolaget är ytterst intressant och har ett par riktigt intressanta triggers nu framöver. Därutöver har marknaden för djurvård aktualisarts i Norden den senaste tiden i takt med ett antal uppköp, läs gärna följande artikel: https://digital.di.se/artikel/finska-jatten-slukar-ytterligare-ett-svenskt-djurbolag#

Panion noterades i somras till en kurs på 2 kr motsvarande ett börsvärde då på ca 30 MSEK. I dagsläget är kursen och värderingen nästan halverad, en värdering jag anser på tok för låg med tanke på vad som hänt sedan dess men som jag ser nästan enbart beror på osäkerhet gällande finansieringen. Kvartalsrapporten presenterades bara för ett par dagar sedan (http://mb.cision.com/Main/15959/2395500/754706.pdf) och det framgår tydligt att nuvarande kassa räcker en bit in på Q1 vilket gör att kapitalanskaffning kommer ske i närtid. Notera även att kapitalanskaffning kommer ske ungefär samtidigt i Panions tidigare ägandebolag Comigene, kan vara av värde att bevaka även Comigene i närtid med tanke på historiken samt att bolagen har gemensamma huvudägare. En förhoppning gällande kapitalanskaffningen är att sommarens roadshow som Panion gjorde i USA där man bland annat träffade investmentbanker och potentiella investerare nu kommer ge resultat. Förslagsvis då via en riktad emission till utvalda investerare. En företrädesemission på dessa nivåer hade inte varit att rekommendera med tanke på den låga kursen och utspädningseffekten. Svar på hur man tänker sig lösa finansieringen bör komma i näritd.

Trigger nummer 1 gäller det letter of intent Panion ingått med Tyska GeneQuine Biotherapeutics GmbH som sträcker sig fram tom 31 december. Ett avslut kan komma när som här och skulle vara mycket positivt för Panion som då skulle få ytterligare ett ben att stå på.

Trigger nummer 2 gäller den epilipsistudie på hundar som kommer ske i USA och som planerats nu under sommaren/hösten. Studien kommer inte bli klar före åsskiftet men bör kunna presenteras någon gång i Q1, en mycket viktigt studie som vid positiva resultat kommer öppna upp den amerikanska marknaden och för vidare fas 1 tester. Panion har därutöver nu under hösten fått MUMS status godkänt hos amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (motsvarande särläkemedelstaus i Sverige) vilket innebär att studien kan göras utan större kostnader till myndigheten samt att man får ensamrätt i USA kommande 7 år. Panion jobbar även på att få ett fullständigt godkännande hos FDA och procssen är påbörjad.

Trigger nummer 3 gäller uppköpsmöjligheten med tanke på den artikel jag länkade till i början på detta inlägg. Helt uppenbart att marknaden för djurhälsa blir allt hetare. Lägg detta i kombination med genterapi som även det sakta med säkert får ökat intresse. Panions godkännade hos FDA nu i höstas som ger bolaget ensamrätt i USA ökar möjligheterna för ett uppköp som jag ser det.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?