Post entry

Parans Solar Lighting: En möjlig 10-bagger

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom innovativ teknik och design. Systemet fångar in och leder vidare solens strålar genom fastigheten - djupt in och långt från fönster - och sprider det på ett upplevelserikt sätt.

Det råder inget tvivel om att Parans är redo för tillväxt och den allt växande och globala efterfrågan på dess produkter visar att resan har påbörjat.

Parans Solar Lighting har gjort stora framsteg i sin produktutveckling. Bolaget har lanserat en ny version av sitt SP4-system, som leder solljus via fiberoptiska kablar in i fastighetsbyggnader. Detta nya system är ett stort steg framåt då prestandan ökat med dubbelt så många ljuspunkter. Detta till nästan samma kostnad som tidigare för kunden. Systemets fiberoptiska kablar kan leda solljus upp till 100 meter in i byggnaden, beroende på behovet hos kunden kan ljuset ledas såväl vertikalt som horisontellt. Systemet är alltså anpassbart och onödiga strukturella ingrepp i fastigheten kan därför uteslutas.

Efterfrågan kring grön teknologi är gigantiskt och globala fastighetsbranscher söker konstant nya och innovativa lösningar att maximera tillgången till solljus och skapa optimala ljusförhållanden som på ett positivt sätt bidrar till arbetsmiljön och samtidigt minimerar energiförbrukning. Här kommer Parans in i bilden.

För att bemöta den ökade efterförfrågan har Parans de senaste åren lagt ner stora resurser på att bygga upp ett starkt partnernätverk på den globala marknaden. Parans har idag exklusiva agentavtal på varje tänkbar marknad och det kommer bidrag till en stor omsättningsökning, vilket är en viktig drivkraft för tillväxt.

Länder där de har exklusiva agentavtal:

  • Kina (QPT)
  • Storbritanien
  • Scheweiz (Lumena AG)
  • Kanada (Interior Sunlight)
  • Indien (Signet Enertech)
  • Qatar (Gateway Technology)
  • Dubai (Bahri & Mazroei Trading Co LLC)
  • HongKong (Green de Corp)
  • Australien (Natural Lighting Products)
  • Rumänien (Eurotron Invest Romania Srl)
  • Thailand (IQ Technologies Asia)
  • Mexico (Gröntech)
  • Slovenien (Envigence)
  • Kroatien (Envigence)
  • Malaysia (Adaptive Displays)
  • Italien (Noka)
  • Holland (como15)
  • Polen (iFlow)
  • Bimobject Worldwide (plattform tillgång till 1.8 miljoner arkitekter globalt)
  • Pakistan
  • Malta
  • Spanien
  • Kina
  • Grekland
  • Sydkorea
  • Japan
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Spanien
  • Förenade Arabemiraten
  • Indien

INVESTERINGSAVTAL MED KINESISK PARTNER

Bolaget meddelar 11 maj att man skrivit på ett strategiskt investeringsavtal med Qingdao Photon Technology (”QPT”) baserade i Qingdao i Kina. En riktad emission skall genomföras efter bolagsstämman 30 juni och efter det kommer QPT äga ca 30% av Parans.

Detta är något av historiskt värde för Parans och en riktigt kvalitetsstämpel. Parans ämnar bilda ett helägt dotterbolag i Qingdao där man kommer ta över all verksamhet från QPT, allt från tillgångar, apportegendom i form av patent och befintligt management för att kunna tillverka och sälja lågenergilampor med LED-teknik samt 5G Smart Tower som är QPT:s stora nisch. 

QPT:s 5G Smart Tower är helt revolutionerande och kommer vara en del i infrastrukturen för självkörande fordon i Kina med integrerad teknik för 5G utbyggnad, trafikövervakning, kommunikation samt laddningsfunktionalitet.

QPT har idag starka relationer med de kinesiska myndigheterna och Kinas president Xi Jinping. De har en central del i uppbyggnationen av 5G infrastruktur i Chengyang, en förort till Qingdao, med en affärspotential på ca 970 miljoner kronor.

QPT har redan installerat en testorder på 58 smarta stolpar och erhållit en ytterligare testorder på 10 miljoner kronor. I samband med detta tecknades också en villkorad order på 100 miljoner kronor om testordern faller ut positivt. Detta är en enorm stor trigger och avspeglas tyvärr inte i rådande aktiekurs. 

”Prognosen för vår kinesiska verksamhet för de kommande fem åren är betydande, med en omsättningsnivå på över 100 miljoner SEK och sedan ökande. Bruttomarginalen är ca 50%.”

Kommande triggers;

  1. Listbyte till First North. Listbytet bedöms kunna ge förutsättningar för ökad likviditet i aktien och kan underlätta för institutionella och internationella investerare att bli aktieägare i bolaget. 
  2. Ikea testsystem. Idag har Parans igång ett pilotprojekt på IKEA:s varuhus i Helsingborg. Utvärderingen bör snart vara avklarat och ett positivt utfall kan komma ha stor inverkan på kursen. ”Efter IKEA’s godkännande kan systemet komma att bli en del i en standardlösning som uppfyller deras behov av mer solljus inomhus.”
  3. Google i Singapore. ” Singapore I Singapore har vi långt gångna förhandlingar med ett av Googles nya kontor. Allt är färdigprojekterat och vi väntar in beslut från slutkunden. Intressant att notera är att Google planerar att investera över 95 miljarder kronor i sitt fastighetsbestånd de kommande åren.”
  4. Distributionsavtal med amerikanskt bolag.  ”Ny partner i USA. Vi har nu genomfört en omfattande partnersökning i samarbete med Business Sweden i USA. Den har resulterat i att vi nu har identifierat en mycket bra potentiell partner med kapacitet att ta helhetsansvar för hela den amerikanska marknaden….Vi befinner oss nu i slutförhandlingarna med dem och hoppas kunna signera partneravtal inom kort.” 
  5. Inbetalning för tunnelprojekt i Holland till ett värde av ca 20 miljoner kronor. Rijnlandstunnelns båda mynningar ska med hjälp av Parans SP4 system förses med naturligt ljus och leverans förväntas ske sommar/tidigt höst.
  6. QPT:s entré. Även om det finns ett signat avtal mellan Parans och QPT, så tror jag investerare väntar på den riktade emission och att QPT tecknar för att vara 100% på att affären är genomfört. Detta förväntas ske direkt efter bolagsstämman 30 juni.
  7. 100 miljoner order för 5G Smart Towers. Som tidigare nämnt har man en villkorad order på 100 miljoner kronor på en tidigare aviserat testorder på 10 miljoner kronor. Blir det ett positivt utfall av den utvärdering så får man alltså en order på 100 miljoner kronor, med en affärspotential på totalt 970 miljoner kronor. Stor trigger!

Värdering

”Tack vare det fina utfallet av teckningsoptionsprogrammet, tillsammans med det nyligen kommunicerade samarbetet med det kinesiska bolaget Qingadao Photon Technology(QPT) har Parans erhållit goda förutsättningar för att accelerera vår kommersialisering fram tills dess att vi kan nå ett positivt kassaflöde”, 

Idag har Mangold en riktkurs på 2,94 kr och jag tycker det är på tok för lågt. Analysen visar stora brister när man väljer att ta ett avkastningskrav på 16 procent. Av egen erfarenhet tycker jag riskpremien är satt alldeles för högt och ger inte en rättvis bild av bolaget. 

Bolaget har idag stark kassa och rörelsekapital finns hela vägen fram till positivt kassaflöde, inbetalning från Holland inom kort, royalty från försäljning av QPT:s produkter i Kina men också på den globala marknaden, utökad försäljning av förbättrade kärnprodukten, testorder på 10 miljoner och villkorad order på 100 miljoner kronor samt prognoser om en omsättningsnivå på över 100 miljoner kr för den kinesiska verksamheten kommande år/åren. Detta är bara några saker som ligger väldigt nära i tid och kommer påverka aktiekursen väldigt positivt.  

Enligt mig uppfyller bolaget alla krav för att motivera en riktkurs idag på 5,5–7 kr efter full utspädning, alltså ett BV mellan 550–720 miljoner kronor. Värdet av samarbetet med QPT har inte avspeglats i Mangolds analys och det skulle inte förvåna mig om vi fick se stora orders kort efter deras intåg i Parans och i samband med att Kina lättar på landets COVID-19 restriktioner. 

Disclaimer

Jag äger aktier i Parans och denna analys ska inte ses som en köp- eller säljrekommendation. 

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?