Post entry

BBB - Börsens Billiga Bolag. En P/e-tals lista.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För den som vill fynda, så ser reahyllan ut så här just nu. Mätt efter pris på aktien i förhållande till prognosvinsten för 2008.

Eniro är lägst värderad, P/E 4,4. Orsaken är en oro inför att utdelningen kommer att sjunka, samtidigt som belåningen är hög. Dessutom finns ett stort frågetecken. Kommer Eniro att klara övergången in i den hårt konkurrensutsatta internetvärlden, utan att tappa i vinst? De har inget val, eftersom att papperskatalogens marknad raskt krymper. Men marginalerna kan komma att minska i ett redan ekonomiskt ansträngt bolag.

JM P/E 4,7 Byggbolagen är alla lågt värderade just nu. Det är inte säkert att JM är bästa valet i branchen, bara för att der råkar ha det lägsta priset på sin vinst.

Ratos P/E 5,0 I en nyligen gjord intervju, framkom att Ratos har svårt att göra fynd bland de onoterade bolagen. Ingen vill sälja till rätt pris. Ratos handlas med premie i förhållande till substansen, och därmed finns en marknadsoro för att aktien är något högt värderad, trots det låga P/e-talet. Investmentbolag värderas som bekant efter substansvärde snarare än efter sitt P/e-tal.

NCC P/E 5,1 Ger normalt en härlig direktavkastning. Om den står sig så är detta ett avkastningsfynd i byggbranchen.

Swedbank P/E 5.5 Ett självklart köp, om det inte vore för marknadens rädsla för att det skall finnas fler dåliga lån i bankgarderoben.

Boliden P/E 5,5 Förlorar på en låg dollar, och har dessutom svårt att få betalt för Zinken. Ett av de bolag som betyder mycket för att hålla Sverige på fötter. Verksam i gruvnäringen.

Semcon 5,9

PA Resources 6,0

Kabe Husvagnar 6,0

BE Group 6,2

PEAB 6,3

Acando 6,3

SSAB 6,8

Addnode 6,8

Xano Industri 6,9

Hexpol 7,0

KappAhl 7,0

Trelleborg 7,0

Poolia 7,1

Lagercrantz 7,1

Know IT 7,2

------------------

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?