Post entry

Peptonic Medical: Sky is the limit

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Peptonic Medicals nuvarande Vd är fd medicinsk utvecklingschef på Medivir. Där han var med i flera licensaffärer med Big Pharma. I den senaste Vd intervjun av aktiespararna ger han positiva kommentarer till intervjuaren som frågar om sky is the limit. Svaret är att värderingen kan multipliceras flera gånger om kring klinisk fas och licensavtal.

Peptonic Medicals Vd gör några väldigt intressanta uttalanden angående värderingen av bolaget när licensaffärer diskuteras.

För dem som inte är insatt i den unika chans att investera väldigt attraktivt i Peptonic Medical bör läsa detta blogginlägg.

-Peptonic Medical En Unik möjlighet för aktieägarna att tjäna pengar.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/peptonic-medical-unik-mojlighet-aktieagarna-att-tjana-pengar

Den senaste Vd intervjun dec 2015 av aktiespararna.

De sista 10 minuterna bör spekulanter och befintliga aktieägare lyssna på. Gällande sky is the limit, licensaffärer och bolagets framtida möjligheter.

http://www.peptonicmedical.se/pressmedia/presentations/

Vd Johan Inborr är troligen en av Sveriges mer erfarna inom licensaffärer med Big Pharma. I tidigare intervjuer har han uppgett att Peptonic har intensiva och pågående samtal med flera potentiella Big Pharma partners.

Med tanke på hans omfattande bakgrund som medicinsk affärsutvecklingschef frän succé bolaget Medivir bör man tänka över denna korta bedömning.

Han säger att börsvärdet bör multipliceras flera gånger om. Som fd. Medicinsk utvecklingschef vet nog Johan Inborr vad han pratar om i intervjun. Om de ekonomiska värden som diskuteras med de omfattande partner diskussioner bolaget haft hittills. Därför är det rätt sannolikt en väldigt kraftig uppvärdering är att vänta när Peptonic kliver in i Fas2B och framförallt slutför den i höst. Föregående Peptonic bloggare ansåg detta är en unik möjlighet för en investerare. Detta kan jag hålla med om när jag granskat detta case. Peptonic är nog en av de bättre investerings möjligheterna man kan göra inom biotech just nu på aktietorget och smallcap.

När man ser på marknaden för Vagitocin uppgår den till 1,2 miljarder dollar i västvärlden. Ej inräknat Kina, Asien, Indien, Sydamerika och Afrika. Den växer årligen 6%. Då ska vi veta att Vagitocin kan få sårvårds status och därmed godkännas snabbare på FDA liknande regulatoriska processer världen över. Någon liknande produkt som Vagitocin med hormonet Oxytocin som grund finns ej. Därför har Vagitocin en blockbuster potential och bör nå stora marknadsandelar snabbt.

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Halsovard/Peptonic-Medical/Analyser/2015/Karlekshormonet-far-en-andra-chans/

Peptonic värderas till 100 miljoner nu. Bolaget har genomfört fem kliniska studier mycket framgångsrikt.

När man granskar andra prekliniska oxh kliniska bolag ser man börsvärdet är ett skämt. Det är mycket lågt. De som läst föregående blogg förstår varför. De som inte gjort det gör det!!!

Aptahem ett prekliniskt bolag värderas till 100 miljoner. De har 12 år till marknadslansering ungefär. Jämfört med Peptonic som har ca 1,5-2 år,

Gabather är ett annat preklinisk bolag. De värderas till 200 miljoner ungefär. Det är 100% högre trots företaget har 12 år ungefär till marknaden och inga kliniska tester genomförda.

Vi bör jämföra med kliniska bolag.

Pledpharma fas2b. 1400 miljoner det är 1400% högre än Peptonic. Immunicum värderas till 750 miljoner. Det är 750% högre än Peptonic. Wnt värderas till 1,4 miljarder ett tag när haussen kring deras fas1a studie var som mest.

Jag tror Peptonic är en av marknadens lägst värderade kliniska bolag?? Jag hittar åtminstone inget lägre värderat med samma enorma potential.

Förutom Vd vilken ledning har bolaget? Ron Long är en av grundarna. Mycket erfaren biotech entreprenör från Medivir. Staffan Rasjö är storägare. En av Sveriges mest erfarna biotech finansmän. Kerstin Moberg Duvnäs, professor och hennes 30 åriga forskning ligger bakom Vagitocin.

Mer läsning om styrelsen.

http://www.peptonicmedical.se/about-peptonic/board-of-directors/

Min slutsats när det gäller Peptonic är att det är en av de mest glömda biotech bolaget på börsen. Bolaget värderas väldigt lågt och uppsidan är enorm med tanke på att den enorma marknaden snart kommer. Licensaffärer kan ske framöver. Men framförallt att värderingen jämfört mot andra biotech i klinisk fas är väldigt låg. Det skiljer så mycket som 1400% mot Pledpharma trots det bolaget befinner sig i samma kliniska fas.

Är inte uppsidan kraftig? Att investera i Peptonic är inte det en unik chans?

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?