Post entry

Petrogrand fullträff i 3 av 3 möjliga

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter fredagens händelse så var jag en av dem som slog mig i pannan och tänkte vad gör folk? Jag såg att de var rena julafton på Petrogrand aktier, och efter dagens pressmeddelanden samt uttalande från VD Maks Grinfeld så är det fortfarande 70% rea på Petrogrand aktier. Petorgrand har nu bekräftat olja i 3 brunnar av 3 och aktien går ner? Självklart kan inget prospekteringsbolag bekräfta storlek på C1 och C2 reserver efter endast ha borrat prosepkteringsbrunnar, så vad hade folk förväntat sig? Jag skall nu klargöra varför Petrogrand borr program blivit en jackpott

Ett prosepkeringsbolag borrar efter olja, hittas oljan som i Petrogrands fall i flera olika strukturer och oljan anses vara av den mängd att den kommer vara kommersiellt utviningsbar så är nästa steg att testa varje zon. Därefter gör bolaget en så kallad VSP (Vertikal sesmisk proflering) för uppmäta storlek på reservoarerna samt få fram en uppskattning på C1 och C2 reserver. Att Petrogrand gör VSP på så många olika strukturer säger för mig bara en sak, självklart är oljan i så stora mått att den kommer vara kommersiellt utvinningsbar. Annars hade bolaget gjort en P&A för längesedan.

Att sedan Petrogrand inte kan gå ut och gissa om bolaget besitter 100 miljoner fat eller 500 miljoner fat C1 C2 är självklart, och samma för alla prospekteringsbolag. Men en sak som är säker hade bolaget inte sett att oljan kommer vara kommersiellt utviningsbar hade bolaget inte gått vidare med dessa tester, och bolaget hade definitivt inte gjort en VSP.

Ett prospekteringsbolag som letar efter olja utan framgång gör en P&A. Petrogrand hade sedan länge gjort en P&A på varje brunn som inte kommer vara kommersiellt utviningsbar i detta stadiet.

Att Petrogrand nu fortsätter med testerna samt att bolaget nu gör VSP kan för mig som handlat i prospekteringsbolag i över 10 år bara betyda en sak, självklart kommer oljan vara kommersiellt utvinningbar. Det är för mig inga tvivel om den saken. Min nästa fråga nu är om Petrogrand besitter 50,100,250 eller 500 miljoner fat + i C1 och C2 reserver, det svaret förväntas vi få under augusti september men vi kan få indikationer och uppdateringar innan. I åtanke bör man ha tycker jag att Petrogrands C3 reserver för dessa två licenser uppgår till hela 565 miljoner fat, en kittlande tanke nu när vi har bekräftat olja i samtliga 3 brunnar.

Petorgrand borrar i ett av världens oljerikaste regioner, och har stött på olja i så många olika struktuer i tre brunnar av 3 är för mig bättre än vad jag innan vågat drömma om. Att sedan VD Maks Grinfeld avslutar dagens pressmeddelande såhär, betyder för er som inte gjort de ännu, vakna för guds skull!

"Sammanfattningsvis kan jag konstatera att med de preliminära underlag vi har

fått fram, med flera återstående tester, så är jag mycket optimistisk inför det fortsatta arbetet. "

Jag tillhör den typen av placerare som inte bryr mig speciellt mycket om kursen idag, utan jag ligger långsiktigt i Petorgrand. Men att kursen handlas på nivåer under 20 kr är för mig helt obegripligt. Med dagens information om olja i samtliga 3 brunnar samt i så många olika strukturer så skulle jag vilja se en aktiekurs på upp mot 50 kr inom kort.

Vi vet av erfarenhet att Petrogrand brukar gå strakt efter pressmeddelanden därför är jag övertygad om att vi kommer se en mycket fin resa närmsta tiden, och min rekomendation är:

STRONG BUY med target på 50 kr fram till augusti

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?