Post entry

Petrogrand sista chansen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu vet vi att borren på brunnen N-232 befinner sig på djup där det kan återfinnas olja. Därför kan det nu komma PM om oljefynd vilken dag som helst från bolaget. När vi nu går in i en vecka med 3,5 handelsdagar så känns det som sista chansen att hoppa på Petrogrand resan nu är här. Vi fick i tisdags ett mycket intressant uttalande från Alexander Komarov om att det påträffats tecken på olja och gas i Ust-Tym fördjupningen där Petrogrand borrar.

Vem är då denna Alexander Komarov? Jo Alexander Komarov är chefen för NIA Tomsk Tomsknedra, Alexander vet allt som händer i området och han har även inspektörer på licenserna där oljebolagen borrar. Så skulle det visa sig att Petrogrand påträffat olja så är Alexander Komarov en av det första att få reda på detta.

Alexander Komarov säger till en rysk nyhets sida i samband med att nya licenser skall ut till auktion, att man hittat tecken på olja samt indikationer på gas i Ust Tym fördjupningen, vad Alexander Komarov nog inte tänker på när han gör detta uttalande är att Petrogrand är det ända bolaget som borrar i Ust-Tym fördjupningen.

Kan det vara så att Alexander Komarov av misstag råkat avslöja sig, jag tror definitivt det. Det andra scenariot (Och mindre troliga) skulle vara att Alexander Komarov syftar på att Sovjet under 60-talet gjorde provborrningar i detta område och då påträffades kolväten, men när Alexander utrycker sig med orden olja och gas så utesluter jag att han syftar på kolväten. Då kolväten inte alls behöver vara ett tecken på olja, då kedjan i kolväten är mycket lång för att nå begreppet råolja.

Petrogrand besitter 411 miljoner fat C3 reserver på denna licens Nizhnepaninsky så vi kan vid träff räkna oss en enorm värde ökning på aktiekursen.

Lägger vi nu till de senaste topp rekryteringarna som Petrogrand gjort inom ryskt näringsliv, så känner jag mig mycket bekväm de närmaste veckorna då jag är fullkomligt övertygad om att Petrogrand har något mycket stort att presentera inom kort.

För att ge en fingervisning vad som kan hända om denna Alexander Komarov syftar på Petrogrand i sitt uttalande så kan ni ta en titt och se vad som hände med African Oil efter att bolaget träffat olja i veckan som va. Börsvärdet på African Oil ökade med cirka 1,5 miljarder på en dag, och då ägde African Oil 50% av licensen. Petrogrand äger Nizhnepaninsky till 100%. Skulle Petrogrand göra en liknande resa rent värde mässigt så skulle ökningen i Petrogrand vara 3 miljarder sek, notera då att Petrogrand äger 100% av sina licenser . Det skulle innebära en kursökning med 75 kr eller i procent cirka 500%.

Lägg nu på att vi har ytterligare två borrningar där resultat väntas närmsta veckorna, potentialen i detta case är som jag tidigare sagt en av det största jag någonsin sett på börsen. Att sälja aktien nu är i min värld att snubbla på mållijnen.

För att ta del av Alexander Komarov uttalande klicka på länken ta sedan texten och klistra in i Google translate.

www.70rus.org/more/15757/

Lycka till gott folk

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?