Post entry

AstraZeneca rädda för PharmaLundensis KOL-projekt!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har hittat ett intressant inlägg på PharmaLundensis Avanza Forum, där man berättar att AstraZeneca lägger ner mycket resurser på att störa och sabotera PharmaLundensis KOL-projekt. Detta måste betraktas som moraliskt felaktigt, men det tyder även på att det stora luftvägsbolaget är rädda för att uppstickaren PharmaLundensis skall ta marknadsandelar från dem!

Det finns ett intressant inlägg på Avanaz Forum som beskriver hur forskare på AstraZenecas luftvägsavdelning i Mölndal, med mycket klumpiga medel, försökt få PharmaLundensis utslängt från deras labb på Medicon Village, samt att AstraZeneca-personal i Mölndal sänt förtalsbrev till flera av PharmaLundensis samarbetspartners, för att försöka få dessa att bryta samarbetet.

Att AstraZeneca lägger ner så mycket ansträngning på lilla PharmaLundensis betyder naturligtvis att de är rädda för att deras KOL-projekt skall bli framgångsrikt! Annars kunde de bara strunta i bolaget. Frågan är nu varför de är så rädda för PharmaLundensis? Kan det vara så att AZ redan har testat PharmaLundensis ämne, och konstaterat att det fungerar bra??? Detta är inte alls omöjligt, eftersom tillverkningsbeskrivningen av PL:s substans finns i deras patentansökningar. Det är inga svårigheter för AZ att låta deras kemister tillverka lite substans och sedan göra en snabb studie! Om då resultaten blev bra, inser AZ att de kan tappa marknadsandelar för Symbicort, som de idag tjänar mångmiljardbelopp på mot KOL trots att det inte har någon egentlig effekt.

Om man sedan går över till de moraliska aspekterna av att AZ försöker döda ett potentiellt effektivt KOL-läkemedel, så är det inte svårt att förstå vad allvarligt KOL-sjuka, som måste kämpar för varje andetag, tycker om detta...

Men AstraZeneca är ett storföretag som är mer intresserat av vinsten och bonusarna, än att hjälpa patienter! Tyvärr är det ofta så här storföretag fungerar...

Mandorallen skrev på Avanza forum 1/6 2012:

Jag har hört ryktesvägen att AstraZeneca är livrädda för PharmaLundensis projekt! De tror uppenbarligen att bolagets substanser skall ta marknadsandelar från dem. Därför försöker de sabotera PharmaLundensis verksamhet. Personer på Astras forskningsavdelning i Mölndal har, med mycket klumpiga medel, försökt få PharmaLundensis utsparkat från sitt lab på Medicon Village, de har även skickat anonyma e-mail av förtalskaraktär till flera av bolagets samarbetspartners. Fast inte ens det har de lyckats med, utan det har gått att avslöja deras namn... Inte underligt att de inte kan forska fram något nytt läkemedel, när de inte ens kan klara en sån enkel sak som att skicka anonyma förtalsbrev....

Vilket skitföretag!!!

AstraZeneca skriver på sin hemsida att deras grundvärderingar är:
► Integritet och höga etiska normer
► Respekt för individen och mångfalden
► Öppenhet, uppriktighet, förtroende och ömsesidigt stöd
► Ledarskap genom goda exempel på alla nivåer

Verkligheten är en helt annan. När de stöter på en liten konkurrent som kanske kan få fram ett bra KOL-läkemedel gör de allt de kan för att stoppa det bolaget. De SKITER FULLSTÄNDIGT i att många KOL-patienter desperat behöver en ny behandling, och att många dör varje år trots att de tar AZ Symbicort.

Det här visar på den fullständiga bristen på moral hos AstraZeneca. De låtsas att de har hög integritet och höga etiska normer, men deras anställda gör allt de kan för att sabotera en potentiell konkurrent. Och skiter fullkomligt i att de dömer många KOL-sjuka till lidande och för tidig död.

Sådana ruttna cyniker!!!

Det enda positiva man kan säga om det här är att de uppenbarligen är mycket rädda för att PharmaLundensis projekt skall fungera! De kanske rent av har gjort en liten snabbstudie på bolagets substans redan? Det är ju en enkel sak med tanke på att tillverkningsbeskrivningen finns i PharmaLundensis patentansökningar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?