Post entry

Pharmalundensis AB - Nyemission

Pharmalundensis utför en nyemission med syftet att få in kapital för Fas 1/2a studie med sitt preparat IodoCarb. Bolaget gör detta till en kurs som är högre än nuvarande aktiekurs. Gigantiskt misstag eller iskall manöver?

Jag är medveten om att detta inlägg kommer att bli mycket toftigt i sitt budskap och ber om ursäkt för detta på förhand.

PharmaLundensis AB (Phal i fortsättningen) genomför en nyemission där teckningskursen är satt till 5 kr / aktie. Aktiekursen i Phal står i nuläget i 3,30. Personligen så har jag svårt att förstå hur VD Staffan Skoglvall tänker sig att aktieägare ska vilja teckna sig under dessa förhållanden. I nuläget kan jag komma på två anledningar till att göra detta.

1: Freefloaten som sätter kursen på aktietorget är liten. Endast 26,3 % av aktikapital ägs av andra än släkten Skogvall. Att några av dessa "spekulanter" sätter en aktiekurs på 3,3 skiter Staffan i. Han anser att värdet är högre och gissar att andra också tycker det. Därför utgår han ifrån att majoriteten av Aktierna kommer att att tecknas ändå.

2: Staffan vet att viktiga pressmeddelanden skall släppas i oktober vilket kommer göra att kursen innan teckningstidens slut tar sig över 5 sek. (Denna är mycket osäker då jag gissar att detta inte är tillåtet att göra.)

Hur detta än går så ska det bli mycket spännande och lärorikt att följa.
Om någon har givande input så får ni mycket gärna skriva en kommentar om detta!

/ StockUp

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?