Post entry

PharmaLundensis patentportfölj stärks!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

PharmaLundensis meddelade nyligen att bolagets huvudpatent, Behandling av KOL och astma med joderat aktivt kol, tagit ett stort steg framåt. Patentet ligger i nationell fas i EU, USA, Japan, Kina, Indien och Ryssland. Nu har Kinas patentgranskare ställt några frågor om patentet. Då granskaren bara hade formella anmärkningar, och inte ifrågasatte nyhet eller uppfinningshöjd anser PharmaLundensis svenska patentombud att nästa steg bör bli att patent beviljas!

Se: VD har ordet: http://www.pharmalundensis.se/Bolaget/VD+har+ordet/se/40/

Framgångar med Patentansökningar!

PharmaLundensis nationella ansökan för bolagets huvudpatent "Behandling av KOL och astma med Joderat Aktivt Kol" i Folkrepubliken Kina har fått positiva besked. Ett första föreläggande har besvarats och alla anmärkningar har åtgärdats. Granskaren har bara haft formella anmärkningar, och inte ifrågasatt nyhet och uppfinningshöjd. Vårt svenska patentombud anser därför att nästa steg bör bli att patent beviljas.

Detta besked är mycket glädjande, av flera skäl:

1. Folkrepubliken Kina är en stor och viktig marknad. I dag röker närmare 700 miljoner kineser. Med stöd av historiska data kan man räkna ut att landet riskerar att få flera hundra miljoner KOL-patienter om några decennier.
2. I och med att den Kinesiska granskaren sett positivt på ansökan ökar naturligtvis chansen för att även andra länders granskare skall vara positiva, eftersom de använder snarlika principer för bedömning. Chansen för att PharmaLundensis skall få patent i de territorier som man sökt (EU, USA, Japan, Kina, Indien och Ryssland), har därmed ökat påtagligt.
3. Kina gjorde en ändring i regelverket för patent för några år sedan som förstörde möjligheten att få patent för en rad ansökningar som låg under behandling i landet. Detta har väckt stort huvudbry och ilska bland många läkemedelsbolag. PharmaLundensis ansökan var dock skrivet på ett sådant sätt att den klarade denna skärpning av reglerna.

Patentskydd för en behandling är naturligtvis av största betydelse om ett läkemedelsbolag skall kunna göra en vinst. Att PharmaLundensis nu får positiva besked av Kinas nationella granskare ökar sannolikheten för att PharmaLundensis projekt skall bli framgångsrikt på det ekonomiska planet!

Även den första ansökan om nya indikationer för bolagets substans har fått positiva besked. Rapport från PCT visar att granskaren anser att uppfinningen är ny och kan tillgodogöras industriellt. Han anser vidare att data från fler patienter behövs för att visa på uppfinningshöjd. Dock är det möjligt att under patenthandläggningens gång lämna in nya försöksresultat. PharmaLundensis svenska patentombud gör därför bedömningen att möjligheten är god för att patent kommer att kunna beviljas baserat på denna ansökan om kliniska studier visar på god effekt.

Således två positiva svar från patentmyndigheterna, varav det första är klart viktigast, eftersom det berör PharmaLundensis KOL-projekt! Det kan bli föregångare till övriga KOL-patent!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?