Post entry

Placera på börsen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har varit turbulent på börsen ett tag nu. Det spekuleras i räntehöjningar och försämringar i den globala ekonomin.

Beroende på strategi, är det läge att spara pengar i aktier nu?

Är man kortsiktig och mycket duktig hittar man de där raketerna som sticker iväg. På kort sikt krävs det god skicklighet att lyckas på börsen. De duktiga gör fina pengar på sina kortsiktiga placeringar. Dessvärre finns det en hel del människor som placerar på kort sikt i hopp om snabb rikedom, utan att besitta den skicklighet som krävs.

Är man långsiktig är det alltid köpläge på börsen. Det krävs mindre skicklighet att placera på lång sikt. Det är rent av enkelt att placera långsiktigt. Det gäller att hitta de där riktigt bra bolagen, bolagen med fin tillväxt och god direktavkastning. Bolag med mycket fin historik och fina framtidsutsikter kommer troligtvis ge en mycket god avkastning på lång sikt.

Det är viktigt att ha en väl genomtänkt strategi och hålla sig till den. Man bör analysera sitt mål med sparandet och tillvägagångsättet. Är det ett realistiskt mål man satt? Är tillvägagångsättet relistiskt? Har man vad som krävs för att lyckas med strategin?

Mvh

//P

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?