Post entry

Plexian + Paynova = Sant?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Är det Paynova som kommer att leverera den kommande BNPL-funktionen till Plexian?

Plexian offentliggjorde nyligen sitt prospekt inför notering på Nasdaq First North.

I prospektet framgår att Plexian planerar att lansera en BNPL (Buy Now Pay Later) lösning under H2, 2021.

"I takt med att kundportföljen mognar bedöms andelen av de totala intäkterna öka vad avser intäktsvertikalen kredit (Buy Now Pay Later), vilken kommer att lanseras under andra halvan av 2021."

https://fi.se/sv/vara-register/prospektregistret/details/?id=21-69

Vid Aktiespararnas digitala aktiedag i Stockholm den 16 mars 2021 presenterades Plexian av VD Staffan Mattson.

https://www.youtube.com/watch?v=azqzggBO84w

Under presentation av bolaget berättar Staffan Mattson att den kommande BNPL-lösningen: "... precis som många av våra andra lösningar görs också i tredjepartssamarbeten. Vi har en leverantör av en kreditlösning som vi har ett avtal med som levererar kapaciteten men som också levererar den balansräkning som krävs för att vi ska kunna ställa de krediter som våra kunder vill ha."

När man tittar på Plexians årsredovisning för 2020 som publicerades 2021-02-09 så framgår att Paynovas styrelseordförande Daniel Ekberger valdes in som ledamot i Plexian under en extrastämma i december 2020.

"På en extra Bolagsstämma i december valdes de nya ledamöterna Stefan Alexandersson, Daniel Ekberger och Per-Ola Rosenqvist in i Styrelsen."

http://www.bequoted.com/bolag/plexian/rapporter/arsredovisning-2020-84054/

Eftersom Daniel Ekbergers namn inte nämns i prospektet skickades ett mejl till Plexians VD Staffan Mattson som väldigt kort svarar att Daniel Ekberger inte är ledamot i Plexians styrelse.

Lite förvirrande kan tyckas att han nu plötsligt inte längre sitter i styrelsen för Plexian. Kan det vara så att det vore en intressekonflikt om Daniel sitter med i Plexians styrelse om de använder sig av Paynovas BNPL-lösning?

Vidare kan lyftas fram att Paynovas VD David Larsson nyligen gillat just Staffan Mattsons inlägg på Linkedin.

Sammantaget kan konstateras att det mycket väl kan vara så att: Plexian + Paynova = Sant.

Plexian passar med sitt avtal med Fitness24Seven även bra in med Paynovas europeiska satsning då Fitness24Seven har verksamhet i flertalet länder.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?