Post entry

Portföljen 2018

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mitt börsår 2018

Något sent på bollen sammanfattar jag mitt eget 2018 på börsen och jag kan inleda med att det inte är med ett leende jag öppnar upp portföljen för att ta screen shot på grafen. Med det sagt har jag ändock gjort valet att vara öppen med min portföljutveckling och ett sådant beslut innebär således att jag även redovisar när det går åt fel håll. 

Året började otroligt optimistiskt med Leos raket som under den perioden var en mycket stor del av portföljen, året dessförinnan hade dessutom avslutats rejält bra med den relativt kortvariga haussen i Heliospectra som jag under perioden låg ganska tungt i. 2018 såg ljust ut. Men icke.

Under året påbörjade LeoVegas sin resa nedåt och trots att jag lyckades slänga ut stora delar av innehavet hela vägen ned, blev det på sin höjd en liten, liten, liten, pytteliten vinst i den affären. Här hoppas jag dock att jag lärde mig något, dvs. att lasta av när aktien nått min egen riktkurs, särskilt när den har skjutit i höjden under psykosliknande former. 

I januari började jag även köpa lite Cherry och fyllde på titt som tätt under några månader. Jag utökade även det innehavet dagen innan Q2an vilket blev riktigt hårt slag i magen. Utökningen lastades ut och min sista affär gjorde jag i bolaget i början av december när jag sålde av 1/3 på omkring 83 kr/aktie. Resten ligger kvar och inväntar att budet ska slutföras. Visst skulle jag kunna lasta av redan nu, men de kommer ändå bara sättas i kassan för nuvarande. 

Nitro Games började jag köpa i mitten av april och har bjudit på en otroligt volatil tid, jag har fyllt på i aktien och, med facit i hand, det vid helt fel tidpunkter. Jag ligger riktigt pyrt till i det innehavet för nuvarande, men jag har svårt att se att bolaget är kvar på dessa nivåer vid årets slut. 

Irras är det fjärde bolaget jag har tagit nämnvärd position i under året och även där ligger jag back. Huruvida det alltid är intressant att tala om hur man ligger i positioner som man har en lång tidshorisont på, är dock diskutabelt. Huruvida jag hade haft en annan uppfattning om jag låg på plus är givetvis också diskutabelt. Skämt åsido, är detta även också ett bolag som med spänning följer 2019. 

Det har även förekommit ett flertal andra bolag i portföljen i år men dessa har varit av så obetydlig vikt att deras påverkan inte är nämnvärd.

In i 2019 tar jag med mig IRRAS och Nitro Games som huvudinnehav, Cherry kommer lastas ur snart och ersättas av en kassaposition tillsvidare. För nuvarande kikar jag även på Moberg Pharma och har som mål att snart lägga ut en analys av det bolaget.

Jag har som mål att för 2019 vara mer flexibel i mina innehav och lära mig sälja av när ”magkänslan” säger det. Vidare har jag också som mål att utöka portföljen till 6–8 innehav. Eftersom jag verkligen sätter mig in i bolagen jag äger kräver det att jag spenderar mycket tid per case, vilket i sin tur innebär att jag inte kommer kunna ha särskilt många fler innehav än just 6–8. Jag tror dock att fokusera på ett fåtal innehav kan ge mig min edge och sedermera överavkastning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?