Post entry

Portföljrapport februari 2011 + sova gott-faktorn tar överhanden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kära kollegor och övrigt gott folk där ute!

Jag säger det direkt: sova gott-faktorn med minskad stress och nervositet vinner över logiken och möjligheterna. Jag har under en tid haft börsposttraumatiska och börspsykångestsyndrom. Börsschizofrenin är också oroande stor just nu. Det är jobbigt när man upptäcker att man gör felaktiga beslut utifrån min risknivå och ”aktiepersonlighet”.

Under månaden som gått har jag sålt de råvaruinriktade företagen Lundin Petrolium, Northland Resources, SSAB och Questerre (skönt att bli av med detta sorgebarn). BlackPearl finns dock kvar i portföljen, men jag sålde även Lundbergs. Detta får säkert flera av er läsare att tycka jag är alltför rädd och riskobenägen. Å andra sidan har jag lytt rådet att minska antalet bolag genom att inte köpa något nytt företag för pengarna; av de åtta återstående bolagen har jag lagt pengarna särskilt på BlackPearl och Tele2 men även Skanska och H&M.

Min lilla resa till råvarubolagen gjorde att jag förlorade en del pengar. Efter att ha sålt råvarubolagen köpte jag tillbaka, tidigare sålda, aktier i Tele2, Skanska och H&M. Jag förlorade pengar både på nedgångarna och courtaget på detta velande. Trist. Lärdomen är att man inte ska lämna sin investeringsfilosofi. (Investeringsfilosofin kan man ju ändra i och för sig, men den processen borde ta lång tid.)

Portföljen var fortfarande värd 490 000 kr den 28 februari. Portföljvärdet är fördelat på följande sätt:

BlackPearl 22,6 %

Ratos 18,6 %

Tele2 17,1 %

Skanska 11,4 %

Avanza 8,8 %

H&M 8,5 %

Kinnevik 8,0 %

Axis 5,8 %

Är det några av er som ska vara med på Börs SM förresten?

Väl mött kollegor! Vi hörs!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?