Post entry

Upp till bevis för Powercell

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Powercell är ett intressant bolag som fortfarande befinner sig i en stigande trend men nu måste de bevisa att deras produkt är redo för kommersialisering och massproduktion.

Jag hade tidigare lovat att jag under början av året skulle skriva en egen analys av bolaget Powercell men då det redan finns andra som har gjort detta så låter jag min analys stå som ett enskilt blogginlägg istället.

Powercell är ett bolag som sysslar med tillverkning av bränsleceller. Just nu håller man på att testa sina olika bränsleceller för olika applikationer. Det som man lägger krutet på just nu är gentemot telekombranschen i Afrika där Vodacom håller på att testa produkten Powerpac. Den omvandlar diesel till el genom bränslecellsteknologi och skall vara 30% mer kostnadseffektiv än en vanlig dieselgenerator och dessutom mindre stöldbegärlig. I Afrika saknar väldigt många telekomtorn helt tillgång till elnät och måste därför drivas på dieselgeneratorer, detta är både dyrt och smutsigt.

Just nu är man inne i slutfaserna av testningen av Powerpac med bolaget Vodacom i Sydafrika. Om testerna faller väl ut gissar jag att vi får en massbeställning som kommer gå i produktion i slutet av 2016 eller början av 2017. Målet är att nå break-even år 2017.

Powercell har även andra samarbeten med bilindustrin, men här kommer det nog dröja innan man kan kommersialisera den produkten och sätta i massproduktion.

Skulle det vara så att det INTE kommer en stor beställning av Powercells Powerpac tror jag att nuvarande kurser är svåra att motivera och här är den stora risken som jag ser det. Om vi får goda nyheter angående Vodacom tror jag att ett börsvärde på 3 miljarder går att motivera baserat på framtida vinstutsikter. Detta för att man då har fått en stor referenskund som man kan använda som ett use case för att locka ännu fler kunder i telekombranschen i Afrika.

Den stora jackpoten skulle vara ifall man lyckas kommersialisera en bränslecell för bilar, men där tror jag det är långt kvar och tycker därför att det är oseriöst att spekulera i hur mycket pengar de kan tjäna på detta. Först måste de få tag på en biltillverkare som vill göra en massbeställning av just Powercell.

Risken är väldigt hög i Powercell och därför skall ni naturligtvis göra er egen bedömning ifall Powercell är köpvärd på nuvarande kurs. Personligen anser jag att Powercell är köpvärd just nu och tekniska analysverktyg visar att Powercell är i en stigande trend.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?