Post entry

NGM avvecklas - Bästa bolagen flyttar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Finansinspektionen har ålagt NGM att inom sex månader avveckla verksamheten. De bolag som är noterade måste därför söka sig nya marknadsplatser.

Det kan innebära fina möjligheter för den påpasslige köparen, eftersom att det normalt sett är positivt att ett bolag söker sig till en ny lista.

En större lista kan ge mer uppmärksamhet. En listförflyttning kan också betyda högre likviditet.

Baksidan med en flytt kan vara att noteringar kostar mera för bolaget, på vissa marknader.

Många av företagen, som noteras på NGM är förhoppningsbolag, men det finns även några som är värda att uppmärksammas. Det är dessa jag förordar och tycker att man bör hålla ögonen på.

3L System. IT bolag, som utvecklar branschinrikade affärssystem. Har nyligen fått en stor order från USA. Direktavkastning mer än 3 procent.

Betting Promotion. Market Maker på spelbörser. Nettoomsättning och vinst har gått ned, därför är kursen under press. Utelning på nära 8 procent.

Firefly. Utvecklar och säljer skyddssystem för eld och explosioner till industrin. Direktavkastning 4 procent.

Medirox. Medicinsk teknik. Utveckar produkter för laboratoriediagnos av cirkulationssjukdomar. God 7 procentig avkastning.

Megacon. Mätinsamling från enerinäten samt jordfelsövervakning. 3 procent i direktavkastning.

Net Entertainment. Direktavkastning på 3 procent. Utvecklar spel och spelsystem. 62 procent i tillväxt under andra kvartalet, och 61 procent högre vinst.

Precio B. IT konsult. Systemutveckling. Tio procent i direktavkastning.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum. Bostadsrättsorganisation som producerar nya bostadsrätter och säljer tjänster till föreningar. 6 procent i utdelning.

Tretti. säljer vitvaror och hushållsapparater via Internet. Fyra procentig direktavkastning.

De tio bolagen ovan bedömer jag som finansiellt stabila. Komplettera gärna listan, med de förhoppnings-bolag från NGM, som har goda framtidamöjligheter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?