Post entry

Precise rasar efter rapporten, vilket för mig var väntat..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Precise Biometrics (PB) redovisade idag ett resultat efter skatt på -9 miljoner SEK. Kan jämföras med förra årets Q2 rapport var -7,7. Förlusten ökade ett öre per aktie till -0.09 SEK.

I mina ögon, var detta väntat!

Nettoomsättningen för Q2 ökade knappt 9%, eller knappa 10 miljoner SEK mot knappa 9 miljoner från förra årets rapport.

Däremot föll likvida medel drastiskt, från knappt 16 miljoner till 1,5 miljoner SEK.. *puhaa*

Tilläggas till detta bör göras att PB utnyttjade 6 miljoner av sin kredit från 2008, samt att ytterligare 5 miljoner säkrades som garanti till pågående HW produktion, vilket jag ser som positivt i sammanhanget.. Klart det kostar att utveckla, och innan man får räknat hem investeringen, så blir resultatet negativt, inget konsigt i det.

MEN, som det också framgår, har PB väldigt goda förutsättningar att nå plusresultat, svarta siffror för verksamhetsåret 2009. Detta efter ordern från US, som rapporterats in efter Q2 rapporten, och som inte ses i ovanstående sammanställning. Detta är positivt mina vänner!

Som jag läser och tolkar detta kommer en nyemission att behövas, för att hålla PB i framkant av utvecklingen, och för att kunna möta nya, och förhoppningsvis större avtal/kontrakt i när framtid..

Vidare framgår det att PB för samtal med större aktieägare, hur de ska lösa detta. Kan kanske leda till en riktad NE?! Vi får se vad som kommer ut av detta..

Allt annat ett negativt resultat för Q2, ser jag som uteslutet, och ser det väldigt positivt ut för resten av 2009, och så klart kommande år.

Själv tror jag dagens kursnedgång mest beror på att folk/investerare trodde på svarta siffror efter den senaste ordern. Men som redovisas, ses detta först under Q3. Så sitt still i båten, och fyll på om det finns möjlighet för detta. Tar dagens rapport, som ett riktmärke, inför framtiden, som borde kunna gynna PB.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?