Post entry

Sjöliv väntar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så var det åter dags att resa iväg till mitt jobb på sjön. Ledigheten denna gång har varit hyfsat lyckosam. Min strategi att fylla portföljen med IT-konsulter har gett bra avkastning men några klavertramp har det givetvis blivit. Eniro är ett.

För att sova lugnt på nätterna på sjön så har jag alltså köpt in en hel del IT-konsulter. Addnode och Prevas är mina favoriter och Modul 1 finns med som liten krydda. Att samtliga dessa är uppköpsobjekt vid nuvarande värdering är ju rätt självklart och med tanke på att samtliga räknar med ökad vinst och tillväxt framöver kan de närmaste månaderna bli lyckosamma. I jämförelsesiffran för Q2 så finns ju inte heller påsken med i år så resultatet kommer sannolikt att bli betydligt bättre än fjolåret.

Kvar i portföljen finns även trisslotterna Pilum och Teligent. Teligent räknar med att finna en lösning på den långsiktiga finansieringen under denna månad och visserligen är risken skyhög men det finns även en stor uppsida och jag bedömer att aktien är värd en chansning. Pilum har pressats rejält på sistone och det finns en underliggande rädsla för en nyemission modell större i samband med förvärvet av Bravida Industrifilter. Var det en dimridå som bolaget gav ut i samband med den senaste 20 miljonersordern till Bravida? Tror inte det. Pilum har mycket på gång och jag är mycket hoppfull till att bolaget kommer att klara av att nå acceptabel vinst i år samt rejäl tillväxt.

Precise Biometrics är det innehav som sitter rejält fastankrat i portföljen. Det är mycket på gång och en ny NID-order borde ligga rätt nära i tiden. Jag har även passat på att fiska lite Artimplant på lite lägre nivåer med hopp om att försäljningen för såväl Spacern som Sportmesh ökar. Lyckas därtill bolaget få ett försäkringsgodkännande för Spacern i USA förväntas försäljningen accelerera ytterligare.

Dags att bege sig till flygplatsen i Mariehamn. Lycka till med börsen. Det känns ju lite stabiliare nu än vad det varit på länge. Håller ni inte med om det? Våren är här på allvar och modet är åter uppväckt. Kanske till och med småbolagsaktierna snart blir intressanta.

Slutligen ett litet tips. Håll koll på Zodiak idag!

mvh

kim

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?