Post entry

dream team

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

i afv har det föreslagits en fusion mellan pricer och hl display.

mitt dreamteam är en fusion mellan pricer och trac technology! varför?

jo, om man tittar på den videopresentation som finns här på redeye så säger tracs vd uttryckligen att man "har kvar" att titta på hur man ska utveckla sitt koncept i sista delen, ut till konsumenten i butik.

om trac skulle köpa pricer eller pricer trac skulle denna sista del av konceptet redan vara avklarad och trac inte behöva utveckla detta själva utan ta över pricers modell.

dessutom brukar det vara bra med lite friskt blod och nya kvastar så att en konstruktiv dialog mellan de gamla och de nya uppstår. tracs gubbar har säkert synpunkter på pricers modell och pricers gubbar har säkert synpunkter på tracs modell och om de lyssnar på varandra förutsättningslöst så skulle säkert mycket gott kunna bli resultatet därav.

tyvärr brukar fusioner som ser bra och naturliga ut "på papperet" locka fram girighet hos de inblandade ägarna som ser potentialen i fusionen och inte vill dela med sig av denna till de andra ägarna. man kan nämna fusionen mellan cloetta och fazer choklad som exempel och där fanns det ändå ett avtal som skulle förhindra det som sedan iallafalll hände med upplöst fusion(fission) som följd.

det skulle nog också för dessa båda företag som vad jag förstår satsar internationellt vara bra med lite storlek i förhandlingar med partners och kunder. är man stor har man ju förhoppningsvis lite "att ta av" i rådande konjunktur och risken för motparten att man inte kan fullfölja sina åtaganden med uppgraderingar och service etc blir mindre eller upplevs iallafall som mindre.

både trac o pricer har ju hållit på ett tag nu utan att riktigt få till det och jag tror att en fusion skulle kunna innebära en nytändning för bägge dessa bolag. även stämmning och kultur är viktiga framgångsfaktorer i företag. inget man kan "ta på" men alla som kommit i kontakt med dåligt fungerande företag vet vad jag menar.

någon annan på redeye som har sitt eget dreamteam?

eller motsatsen, avskiljande eller utdelning av dotterbolag, sk disinvestering?

"what if?" tycker jag själv är en stimulerande sysselsättning som ger lite perspektiv och investerings uppslag eftersom ens tänkta dreamteam kansle redan finns i form av ett annat redan listat bolag och då behöver man ju inte "gå över ån efter vatten"

O
o
Member since Jun 16 2006

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?