Post entry

Ett litet Julbord

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När jag senast, 25:e okt, manade till köp i Pricer steg aktien 55 % inom loppet av 10 dgr.

PRICER

Jag gör idag bedömningen att efterföljande rekyl nu är avslutad och att aktien påbörjar en ny rörelse mot årshögsta d.v.s 15,40 kr för att under 2012 års inledning jobba sig vidare upp mot 17 kr som är Swedbanks riktkurs. Får vi dessutom en ny stororder se tidigare blogg http://www.redeye.se/aktiebloggen/pricer-pa-g-i-sydamerikakan det förstås bli fråga om väsentligt högre kurser än så. Helhetsbilden var mycket positiv i senaste delårsrapporten.

RÖRVIK TIMBER

Efter 18 års förhandlingar tycks sista hindret nu vara avklarat för ett ryskt medlemskap i världshandelsorganisationen WTO.

Formellt väntas Ryssland bli accepterat som WTO:s 154:e medlem vid ett möte i mitten av december.

Förändrade virkesexporttullar från Ryssland blir troligen en omedelbar följd av medlemskapet. Den stora vinnaren är i så fall svenska Rörvik Timber som numera har svensk-ryska Gunvor som huvudägare. Något som verkar ha glömts bort. Svenske affärsmannen Torbjörn Törnqvist är en av huvudägarna. Gunvor är ett av världens största oljehandelsbolag och det har emellanåt spekulerats kring hur nära banden är med president Putin.

Under första kvartalet 2010 började spekulationerna gå varma kring Gunvor och ett övertagande av Rörvik. Aktien steg då från dryga 40 öre till knappt 3 kr inom loppet av några veckor. Gunvor nöjde sig då med aktie och röstmajoritet. Därefter har aktien fallit i glömska och kursen dalat. För en dryg vecka sedan steg Rörvik plötsligt med 40%, (från 26 öre upp till 35 öre), för att sedan falla tillbaka. Om WTO-inträdet hinner bli den Jackpott för Rörvik Timbers luttrade aktieägare man länge önskat sig återstår att se. De troliga är kanske att Gunvor Group plockar fram en säck med pengar, för pengar är vad de har, och lägger beslag på hela bolaget. För av Rörvik Timbers framtida möjligheter iom WTO syns ju idag inte ett jota i kursen.

Aktien hade även i oktober under stigande omsättning en uppgång från 24 öre till 43 öre. Märkligt kan tyckas. Senast bet 27 öre.

VOSTOK NAFTA

Skog som i Sverige värderas 100 ggr högre. Ett av världens bördigaste jordbruksmarker till en bråkdel av priset i väst. Vattenkraft, pipelines och olja med enorm värdeuppsida. Bolagsinvesteringarna toppas av moderna tjänster inom kreditkort. Lundinsfären är inte nöjda med aktieutvecklingen och har gett signaler om att Vostok Naftas ägarintressen kan vara på väg att säljas. Aktien stiger idag efter en del uppmärksamhet i Dagens Industri. Senaste substansrapporten gav värdet 35,60 kr per aktie. Sen bet 24 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?