Post entry

Probi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det stör mig. Att ett företag som är välskött, inga skulder, agerar i en bransch som det finns en framtid inom och som dessutom har en av sina huvudägare som distributör, inte kan kommunicera bättre.

Idag publicerade Probi en nyhet att de kommer att, i samarbete med Skånemejerier, börja sälja sin nya bakteriestam mot förkylning i "vanliga" konsumentprodukter. Dvs att man senare i år kommer att kunna köpa en fruktdryck eller drickyoghurt med en naturlig bakterie som bekämpar förkylning. Exakt som Proviva, Sveriges STÖRSTA fruktdryck. Även den från Probi/Skånmejerier.

Förkylning, rent spekulativit, är nog Sveriges största folksjukdom. Tänk hur mycket pengar man plöjer ner varje år på huvudvärkstabletter, c vitaminer, multivitaminer, kan jang, mm för att inte bli förkyld. Dessutom är kilopriset på dessa produkter sjukt högt.

Så nu lanserar alltså Probi en produkt tillsammans med en Svensk mejeriproducent som ska lindra eller helt ta bort förkylningssymptom. De gör det dessutom på en marknad som är enorm och till ett pris (som jag förmodar) blir mycket billigare än att springa till apoteket.

Om jag inte minns helt fel så är det fortfarande ingen som kan bota förkylning...

Så, det ända felet som de gör, enligt mig, är att de inte komunicerar detta mera! Varför läser jag inte ett löp som söger "Forskare i Lund har hittat botemedel för förkylning" eller "Nu behöver du aldrig mer vara förkyld" kanske till och med "Ett forskarteam i Lund tilldelas Nobelpriset i medicin för sin upptäkt av botemedel för den så vanliga förkylningen"???

In med lite PR så tar det fart på aktiekursen också!!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?