Post entry

Probi analys - update

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Avvakta rekommendationen i analysen 30/7 var främst baserad på att marknaden inte informerats om avtalets ekonomiska termer och Danones framtida planer för Probis bakterier. Nu har jag hittat mer information som gör caset ännu mera spännande

Ja en pusselbit som jag efterlyste i analysen finns kanske redan på bordet. I våras slöt Danone och Chiquita ett avtal som innebär att man startar ett joint venture med inriktning på fruktbaserade drycker. Danones ägarandel är 51%.Mot en ej avslöjad summa så överlät Chiquita rättigheterna för deras produktkonsept " Just Fruit in a Bottle" till de nya joint venturet.

Kopplar man ihop den affären med Probi / SM avtalen anar man konturerna av en kraftig satsning på fruktjuice sidan från Danone. Det är spännade och visst finns det stora möjligheter för Probi att tjäna pengar om Danone gör en storsatsning på just probiotiska juicer, vare sig det är under Proviva eller annat brand.

För den som äger Probi aktier gäller nog att ha bra koll på Danone fortsättningsvis. Det kan bli riktigt roligt men vi saknar ännu allt för mycket information för att jag skall kunna ge en köprek. Proviva köpet kan t.ex vara ett offensivt eller ett defensivt drag från Danones sida. Klart är att den probiotiska marknaden är superhet och det skall bli spännande att se vart Danone samarbetet leder till för Probis del.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?