Post entry

Stor kurspotential i Profilgruppen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En kraftfull turnaround ser ut att ske i Smallcap-listade industriföretaget Profilgruppen. Ny storkund under förra året, urstark Q1 och därtill en stororder under Q1 ger förhoppningar om ett riktigt starkt 2015. Ett städat Profilgruppen, med börsvärde knappt 300 mkr, bör kunna omsätta en bit över 1 miljard kr och med kraftigt stärkta marginaler kan det bli ett riktigt skördeår för aktieägarna!

Bolaget: Profilgruppen

Lista: Nasdaq/Small Cap

Kurs idag 41 kr

Riktkurs: 52 kr

Bolag i turnaroundlägen, där turnarounden redan bevisats är bland de trevligaste casen som går att finna. Marknaden har en tendens att underskatta kraften i vändningen, och tidigare lite luttrade aktieägare nöjer sig med en ganska modest kursuppgång efter att misströstat under flera år. Ungefär så skulle man kunna beskriva Profilgruppens läge just nu.

Bolagets aktie har klättrat på bra, bl a efter köprekommendation av Dagens Industri, samt inte minst en positiv vinstvarning för några veckor sedan. När den starka rapporten sedan levererades var en hel del inprisat och några valde att ta hem vinsten. Men känslan är som sagt att vi bara precis sett början på Profilgruppens turnaround och kan övriga kvartalsrapporter hålla samma goda trend lär året kunna sluta på riktigt fina siffror. Vinst e skatt på 30 mkr är inte omöjligt. Goda vinstår har Profilgruppen tidigare levererat på omkring 40 mkr e skatt.

Tecken på konjunkturförbättringar i Europa och Sverige ger en konjunkturmöjlighet, förutom den rent strukturella förbättringen i Profilgruppen, vilket därmed ger två möjligheter. Ett smartare och omstrukturerat bolag som valt bort dåliga kundkontrakt mot bättre sådana, och samtidigt en skjuts från konjunkturen. Som en tredje komponent kan även valutan spela in positivt.

En fjärde parameter är egentligen också möjlighet till multipel expansion där PE-talen i allmänhet på börsen stigit rejält, och i turnaround-case där bolag svänger kraftigt så kan generösa PE-tal tillåtas.

Ett fint Profilgruppen i självförtroende som också vinner marknadens förtroende kanske kan landa in på PE 13. En vinst på förväntade 30 mkr e skatt skulle då ge en uppsida på 30 % från dagens nivå. I en marknad där det svårt att hitta case bland vinstgivande bolag känns det riktigt aptitligt!

Skulle marknaden ta sikte på Profilgruppens tidigare höjder på 40 mkr och PE 13 så landar vi på en kursuppsida på omkring 70 % och kurser på 60-70 kr. Och då pratar vi ändå inga fantasisiffror och det behöver inte vara så vansinnigt långt fram i tiden.

Sker ingen snabb uppvärdering så borde Profilgruppen även kunna ses som en attraktiv uppköpskandidat.

Slutsats: Stark köprekommendation för ett lågt värderat Profilgruppen i högintressant vändningsskede. Riktkurs 52 kr mot dagens 40kr. Ett bullscenario senare under året skulle kunna motivera kurser omkring 60-65 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?