Post entry

ProstaLund – Unik position - Starkt köp!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ProstaLund är ett svenskt medicintekniskt bolag. Företaget är ledande inom utveckling av innovativa produkter och behandlingar inom urologi och har patenterat CoreTherm. CoreTherm är en individanpassad värmebehandling för godartad prostataförstoring (BPH).

CoreTherm används redan idag på sjukhus i Sverige men även runt om i världen. Bolaget har med sin patenterade behandlingsmetod mycket goda framtidsutsikter. Behandlingsmetoden finns redan idag på marknaden och genererar intäkter.

Individanpassad värmebehandling

CoreTherm är en unik behandling som ger avsevärda och bestående förbättringar för män med godartad prostaförstoring. CoreTherm är ett alternativ till starka tabletter, ofta med biverkningar som följd. CoreTherm är också ett alternativ till operation och sjukhusvistelse. Coretherm är en minimalinvasis behandling som använder mikorvågsenergi för att bort den extra vävnad som ofta blockerar urinflödet. CoreTherm är unikt på så sätt att man under hela behandlingen som tar ca 15 minuter mäter temperaturen i prostatan. För att behandlingen skall bli så effektiv som möjligt är det mycket viktigt att man uppnår rätt temperatur. Här skiljer sig ProstaLunds behandlingsmetod CoreTherm mot äldre tekniker. Med CoreTherm kan läkaren individuellt ställa mängden mikrovågsenergi och längden på behandlingen.

ProstaLund levererar färdiga kit till sjukhus och därmed är produkten både säljbara och köpbar på ett enkelt sätt .

De flesta patienter med en diagnostiserad godartad prostataförstoring (BPH) kan behandlas med mikrovågor och CoreTherm, eftersom man inte behöver sövas, läggas in på sjukhus eller utsättas för blödning.

Det händer nu!

Patienter kan redan idag gå till sin vårdcentral och få remiss och få behandling utförd. Det finns mängder med kliniker i Sverige som kan ta emot patienter. http://www.prostalund.se/patientinfo/hitta-din-klinik/

Igår släppte ProstaLund en stor och viktig nyhet. Amerikanska FDA har godkänt ovan beskriven behandlingsmetod!

FDA är erkänt världens strängaste medicinska kontrollmyndighet. Att FDA nu bedömer att ProstaLunds behandlingsmetod för godaartad prostataförstoring är säker och effektiv är en milstolpe i företagets historia. ProstaLund har redan ett dotterbolag har sedan 28 oktober en nya USA chef på plats i Tampa Florida. http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67267

Att nu FDA kommit med sitt godkännande innebär att ProstaLund nu kan erbjuda urologkliniker ett kompletta behandlingskit i USA för både stora och små prostatakörtlar.

USA-marknaden är i särklass världens största marknad för medicintekniska produkter och står för 50% av världshandeln inom området. Att ProstaLund nu ohämmat kan bearbeta denna marknad kommer innebära kraftigt ökade intäkter.

Konkurrens?

Den 13 september 2013 hade ProstaLund en webhearing där VD Magnus Bolmsjö fick svara på frågor.

På frågan om konkurrenter svarade VD enligt nedan:

”Olof_: Jag har förstått att ni har amerikanska konkurrenter. Hur skiljer ni ut er från dessa? (2013-09-17_

14:19:53)

Magnus: Vi har 3 amerikanska konkurrenter men de verkar bara i USA. I Europa slipper vi dem. Det

som skiljer oss mot de amerikanska är i att vi mäter temperaturen i prostata under behandling

(patentskyddat) och därför kan vi dosera behandlingen mer exakt. De andra kör mer en "gissa"-lek

och kan därför inte behandla lika aggressivt som vi och har generellt sett sämre resultat än vi. (2013-

09-19 15:13)”

Källa: http://www.aktietorget.se/pressdocs/Prostalund/Hearing/Hearing%20ProstaLund.pdf

Bolagets konkurrenssituation är alltså låg. De patent som finns är effektiva och motar bort konkurrens.

Värdering

Med kursen 24 SEK (måndagens stängningskurs) värderas bolaget till 76 miljoner SEK.

Det är alltid vanskligt att jämföra med andra bolag. Man kan dock reflektera att börvärdet på förhoppningsbolaget HansaMedical är ca 320 miljoner, Medfield värderas till ca 180 miljoner och CLS värderas till 240 miljoner.

Med ett FDA godkännande i ryggen finns goda möjligheter att nå ut och öka försäljningen explosionsartat. Om bara ProstaLund tar några få procent av marknaden borde börsvärdet vara mångdubbelt mot idag. Ponera att de lyckas ta en större del av marknaden. Patenten verkar ge effekt och är en möjliggörare. Har vi ett miljardföretag då? T.ex. ett ProstaLund värderat till kvarts miljard skulle motsvara en kurs på 78 SEK! Det är bara multiplicera med fyra om du anser en miljard kan vara rimligt.

Sammantaget är den samlade bedömningen att bolaget till dagens kurs har en stor potential, såväl i det korta som i det långa perspektivet. Med ett börsvärde på låga 76 miljoner finns goda möjligheter till mycket god kursutvecklingen den närmaste tiden.

VD Magnus Bolmsjö sa själv

”– Betydelsen av FDA-godkännandet ska inte underskattas. Det är en viktig en milstolpe som vi nu har passerat. Dessutom vet vi att många andra länders kontrollmyndigheter tittar på just FDA och godkännandet kommer att ge effekt även på andra marknader, säger Magnus Bolmsjö, VD på ProstaLund.”

Filmer för mer information om CoreTherm

Patientinformation på engelska.

http://www.youtube.com/watch?v=DeiM_lTUz8U

CoreTherm® värmebehandling

http://www.youtube.com/watch?v=lUD1Lt6NYLg

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?