Post entry

Provide IT - Börsen billigaste bolag?

Bolaget har en kassa som motsvarar 4kr per aktie som är tänkt att användas till ett förvärv inom en 12-månadersperiod. Räknar vi bort kassan får vi ett p/e på 6.7. Vilket känns extremt billigt. Dessutom har bolaget en direktavkastning på nästan 7%.

Provide IT är en liten konsultbyrå som utvecklar webb- och mobilapplikationer där grundarna verkar vara duktiga och seriösa. 

Idag ligger kusen på 9.35 kr och i senaste kvartalet gjorde Provide IT en vinst på 0.17 kr. Ett rimligt antagande för detta år är en vinst på 0.8 kr. Vilket innebär ett p/e på 12. Detta är billigt för ett bolag som har som mål att växa 20% per år.

Bolaget har dessutom en kassa som motsvarar 4kr per aktie som är tänkt att användas till ett förvärv inom en 12 månadersperiod. Räknar vi bort kassan får vi ett p/e på 6.7. Vilket känns extremt billigt. Dessutom har bolaget en direktavkastningen på nästan 7%. 

Varför är bolaget så billigt? 

I Q3 och Q4 drabbades bolaget av produktionsproblem vilket gjorde att förtroendet för bolaget sjönk. Dessa problem är nu över och verksamheten rullar på som vanligt.

För mer information så rekommenderas denna 1 år gamla analys från Börsplus.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?