Post entry

Q-MED - Fullvärderad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det blev den rapporten jag väntade mig i Q2, över analytikers förväntan. Men dock fann jag inte de positiva kommentarer som jag ville se, därmed blev det ett orosmoment. Bolagsspecifikt har man vänt svackan och blickat framåt, däremot har aktien redan gått så bra den senaste tiden att jag börjar tveka på dessa nivåer. Jag älskar produkten, då jag tror den blir mainstream globalt i västvärlden, samt att den asiatiska marknaden kommer bli hysteriskt bra om kortare tid. Det finns oerhört många plus när det gäller bolaget. Marknadsledare, attraktiv produkt på lång sikt, stark FoU-enhet, det finns så stor marknad kvar att skörda rent geografiskt. Det negativa är att den är fullvärderad enligt mig, för mig går det inte riktigt att köpa en aktie på PE 25x innevarande år, eller PE 16,8x för 2011, justerat för EO-intäkter. Då finns det annat att plocka in istället. Men däremot, om aktien kommer ned till nivåer runt PE 12x på 2011, ja då blir det intressant igen, jag själv tror det finns en defintiv botten runt 40 kr, då blir det för billigt att inte köpa ett tillväxt-bolag.

Mitt förslag är att se efter andra alternativ tills värderingen blir tilltalande igen, för mig blir den det runt 44 kr, dock finns andra faktorer som talar för tidigare, om man inte talar PE-tal dvs.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?