Post entry

Kalles farsa är en människa!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På måndagen kom bloggen som många hade väntat på och avslöjandet som många kanske hade fruktat. Kalles farsa avslöjade i bloggen ”Syndabocken” att han endast är människa.

Avslöjandet kanske kom som en chock för vissa men så är alltså fallet. Kalles farsa är en människa! Märkligt. Det betyder alltså att även han kan göra misstag.

Questerre stod givetvis i fokus efter fredagsraset på över 30 procent. Som jag skrev i förra bloggen så har Kalles farsa kvar sina aktier i den långa energiportföljen och har ökat något efter raset. Han tycker att aktieraset i aktien är överdrivet. Största delen har han dock i oljebolaget BlackPearl som under året har fortsatt sin raketfärd mot stjärnorna. Undertecknad började köpa aktier på 4,50 vilket känns helt okej så här 500 procent senare. Tack så mycket Kalles farsa. Här är hans senaste blogg med 40 läsvärda kommentarer:
http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/syndabocken

En användare som varit rejält på hugget den senaste veckan är investerarprofilen ”yxhugg”. I bloggen ”Litet startkapital” som är den näst mest lästa under veckan avslöjar han detta: ”Jag vill bli rik på aktier”. Läs den här:
http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/litet-startkapital
Avslöjandet måste kommit som en chock för många. Jag riktigt ser löpsedlarna framför mig. Ena dagen kliver Kalles farsa ut med den mest häpnadsväckande nyheten sen kommer detta… Vad skall komma härnäst? Har Kalles farsa kanske en son som heter Kalle? Avslöjandet skulle sälja tonvis med lösnummer. Förlåt. Nu tappade jag ämnet något. Vart var vi?

Just det ”Jag vill bli rik på aktier”. Viljan att bli rik kan nog sammanfatta hela vår communityskara. Viljan är ibland så stark att det mest livsfarliga aktier införskaffas i portföljen. Aktier som har en potential på 100 procent i nedsida, och vi skall inte tala om vilken uppsida aktien torde ha i så fall. Den 12 maj gick den gamle Countermine-haussaren Glepar ut och tipsade om att sälja Countermine. Aktien fortsatte idag raset med 66 procent och har sedan rekommendationen rasat 86 procent. Precis som det som Glepar varnade om är nu verklighet, Countermine försätts i likvidation. Läs analysen här: http://www.redeye.se/medlemsanalys/34164

En annan aktie där risken liksom potentialen är mycket stor är Africa Oil. Jag skrev om bolaget i förra veckan. Läs krönikan här: http://www.redeye.se/kronika/36091 Precis som jag skrev i texten har aktien nu gått ned en hel del under veckan. Aktien är ned 13 procent. Har vi mer att vänta på nedsidan? Vi får hoppas att så inte blir fallet. Jag har själv aktien i min kapitalförsäkring och tycker det är tråkigt med förluster utan chans till förlustavdrag. Men på lång sikt är detta inget problem för aktier går på lång sikt alltid upp. Det är i alla fall vad jag har hört…
Mer om detta här: http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/investor/avanza-zero-oslagbar

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?