Post entry

Uppdatering Railcare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter senaste pressmeddelandet från Railcare är en uppdatering av analysen nödvändig.

Sedan Railcare analysen publicerades har kursen stigit från 18 SEK till 23 SEK, och det får anses ytterst motiverat speciellt med senaste pressmeddelande i åtanke.

”För närvarande tackar vi nej till alla jobb eftersom vi bara har en Railvac-maskin byggd för den engelska marknaden. Vi står i startgroparna för att bygga RAUK-2 och eventuellt ytterligare 1 maskin till hösten.

- Nu är teknikgenombrottet ett fullbordat faktum, men det tog nästan 8 år att erövra marknaden. Nu gäller det bara för oss att leva upp till efterfrågan. Ledningen förväntar sig att marknaden i Storbritannien år 2016 är lika stor, som marknaden i Sverige och att det finns minst 6 Railvac-maskiner i arbete på den engelska marknaden, säger Railcare Group´s VD Ulf Marklund.”

I analysen (på sidan 6) skriver jag om detta men specificerar inte när i tiden detta skall ske.

”Totalt har koncernen utestående offerter på närmare 350 miljoner kronor i Storbritannien och enligt Railcares VD Ulf Marklund spås en fortsatt fin utveckling i Storbritannien, där verksamheten på sikt minst kommer att motsvara den som finns i Sverige.”

Mitt antagande var att detta skulle ske under en 10 års period, men nu har vi svart på vitt att Railcare förutser att detta skall ske senast 2016. Detta gör att vi justerar vår modell utifrån antagandet att England är lika stort som Sverige omsättningsmässigt om 3 år. Nedan tabell är uppdaterad för att reflektera de nya antagandena.

Vi ser att omsättningen ökar från 270 MSEK till 362 MSEK 2017, vinsten per aktie ökar från 4,1 SEK till 5,5 SEK och det motiverade värdet baserat på kassaflödesanalysen ökar från 26 SEK till 31 SEK, se Appendix för detaljer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?