Post entry

Lågt värderade kvalitetsbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det finns gott om lågt värderade kvalitetsbolag på börsen för tillfället. Mina favoriter är följande:

Björn Borg har idag ett p/e tal på 10,5 till trots för fortsatta fina tillväxtsiffror för bolaget. BB redovisade för 2007 en tillväxt på 64% på VPA till 4,17. Om tillväxten för 2008 stannar kring 20% får vi ett vpa för 2008 på 5 kronor. Tillväxten Q1 var 16%, vilket då bäddar för en lägre tillväxt 2008. Vid ett VPA på 5 kronor för 2008 värderas BB idag till ett p/e på 9. Med tanke på att tillväxten i länder som Belgien, Spanien och England nu börjar ta fart är detta aldeles för lågt. Ett mer motiverat p/e tal borde vara minst 15. En kurs kring 65 - 75 kring känns mer rättvist på Björn Borg idag. Att påpeka är även att insider har börjat köpa aktien igen.

Val nummer två är tillväxtraketen MEDA. Efter det negativa FDA beslutet med därtillhörande kursfall verkar det som Meda har varit nede och vänt på en botten straks under 70,-. Det mesta talar för att bolagets fina historik skall forsätta och beskedet från FDA var enbart ett litet "hack i plattan" med ett ypperligt köpläge som följd.

Min sista lilla favorit av undervärderade kvalitetsbolag är Ratos. Arne och hans kompanjoner har en välfylld kassa att handla billiga bolag för. Bolaget har följt med index ned och handlas ca 25% under ATH. Bolaget ser hellre inga tecken på lågkonjuktur för portföljbolagen.

Det finns gott om fler bolag på börden som är köpvärda idag. Det är bara att plocka och välja, men ovanstående är mina egna favoriter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?