Post entry

Ratos - ett knippe onoterat.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens inlägg får väl ändå tillägnas Ratos som hittills stigit med dryga fyra procent och noterar 263,50 kronor. Det är då efter nyheten om att Sofa förvärvat den danska kabel-tv avdelning i Canal Digital. Intressant!

Hur kommer kabel-tv förändras i framtiden? Är det en bra investering?
Jag skulle nog snarare fråga mig, vad är det som talat emot kabel-tv?

I takt med att våra krav blir högre på kvalité. Se bara på hur HD-tv har tagit världen med storm. En upplevelse väldigt skiljd från 90-talets tv. Ett steg längre har vi 3D-tv som utvecklas stadigt. Nästa steg (marknadsmässigt) är att kunna se på 3D utan glasögon. Utvecklingen går onekligen fort och är det inte lite girighet med i bilden, alla vill utveckla sitt koncept för att tjäna pengar!

Vidare skulle en eventuell prispress kunna vara ett hot mot kabel-tv. Som med många branscher så måste aktörerna utmärka sig för att trotsa konkurrenterna. Dock skulle jag nog vilja säga att kabel-tv markanden är tämligen satt varpå stora prisförändringar inom tv-kanal utbudet kanske inte är i blickomfånget den närmaste framtiden. I och för sig kan tv via internet som ett alternativ, bli ett framtid hot.

Ratos för övrigt är ett trevligt bolag med en diversifierad portfölj, och mycket tack vare Arne!

Rekommendation - behåll.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?