Post entry

RaySearch: Tekniskt utbrott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I somras försökte jag fånga den fallande kniven i RaySearch. I en blogg daterad 23 juli beskrev jag orsakerna till ett stort ras i aktien på 40% från 40 kronor till 22 kronor. Men aktien föll ytterligare med som mest 50% vilket var en påminnelse om att man gör klokast i att även konsultera den tekniska analysen för att bättre tajma sina aktieköp.

De senaste dagarna har RaySearch stigit under hög omsättning, vilket givit upphov till en köpsignal. Carnegie, som varit största säljare i aktien en längre tid, "kryssade" ett block på drygt 80,000 aktier igår (Carnegie var både köpare och säljare). Därefter har Carnegie varit väldigt sparsam säljare. Ofta när en mäklarfirma har haft en stor order ser man ett "kryss" precis när ordern är slut. Detta beror på att mäklarna ringer runt och säger till sina kunder: "Vi har haft en stor säljorder som har pressat kursen i RaySearch i flera månader, men nu har vi bara 80,000 aktier kvar att sälja, vill du köpa dem?". Så min utgångspunkt är att säljtrycket i RaySearch nu har börjat släppa, vilket även märks på att aktien bryter upp.

Det fundamentala caset är intressant; RaySearch befinner sig i en stor strategiförändring som kan mångdubbla marknaden för bolaget. Och sedan min blogg i juli har bolaget tagit en handfull orders på det egentuvecklade doshanteringssystemet RayStation.

Sentiment i strålbehandlingsbranschen är starkt, vilket syns på Elektas och Varians aktiekurser, som båda var en hårsmån från nya ATH häromdagen. Även lilla C-RAD har stigit kraftigt efter en rad positiva pressmeddelanden. Jag tror RaySearch är i startgroparna för en rörelse upp över 20 kronor. Det fundamentala caset beskrivs i den tidigare bloggen;

http://www.redeye.se/analys/userreport/raysearch-den-perfekta-stormen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?