Post entry

REFLEKTIONER QUICKBIT

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mindre än 2 veckor kvar tills kvartalsrapporten för perioden okt-dec. Största delen av intäkterna kommer från spelsajter över hela världen. Under jul och nyårshelgerna tävlar spelbolagen om att dela ut Bonusar och gratis Odds & Betting julklappar då de vet att det finns mycket pengar och ledig tid i omlopp på marknaden. Spelandet brukar historiskt öka med 25-30 % under den tiden och det borde synas i Quickbits omsättning och vinst på ett positivt sätt i kommande rapport.

Senaste rapporten var det hittills bästa i bolagets historia med en kraftiga ökningar i omsättning, resultat och kassaflöde. Jämfört med föregående kvartal ökade omsättningen med cirka 21 procent. Även resultatet efter skatt uppvisade en stark trend och ökade med hela 35 procent jämfört med föregående kvartal. Imponerande siffror och tillväxttakt.

Nettoomsättningen uppgick till 982,9 Mkr och rörelseresultatet uppgick till 32,6 Mkr

Bolaget och VD upprepar och bekräftar både i årsredovisningen och i VD brevet i slutet av året att bolaget befinner sig i en mycket stark tillväxtfas. Frågan är hur stor ökning vi får se den 19 februari. Blir den större eller samma som tidigare?

Ser vi en fortsatt ökning med 30 %, vilket jag tror är en ytterst modest gissning, så kommer nettoomsättningen vara 1,3 miljarder och rörelseresultatet 42,5 miljoner.

Jag tror dock att vi ser en större ökning än så. Och vi vet från tidigare rapporter att de har förbättrat vinstmarginaler varje kvartal. Förmodligen mest beroende på att de slipper dela med sig av provisioner till återkommande och befintliga kunder, eftersom de slipper avgifterna till affiliatenätverken som jobbar hårt för att anskaffa nya kunder. Så gissningsvis ser vi vinster som närmar sig 45 miljoner skulle jag gissa.

Jag kan inte se några som helst tecken på att tillväxtfasen mattas av och att vi inte skulle få se en ökad omsättning och vinst.

-      Styrelseordförande och en nytillträdd styrelsemedlem köper aktier på nuvarande kurs.

-      Ett incitamentsprogram sjösätts med betydligt högre aktiekursen på optioner som lanseras till nyckelpersoner. Vilket visar på att personaler ser högre kurser i en nära framtid.

-      Bolaget köper ett bolag (Digital Currency Services B.V.) som betalas med 16,5 miljoner från befintlig kassa senast den 31 december. (Vilket kräver fortsatta vinster)

-      De förvärvar även BitRate Invest OÜ, där köpeskilling finansieras genom riktade nyemissioner efter att kvartalsrapporten har presenterats den 28 februari 2020. (är datumet satt efter kvartalsrapporten med tanke på att minska utspädningen?)

Men den stora frågan är ändå hur kursrörelsen blir denna gång, före och efter rapporten? Vi har tidigare sett klassisk spekulationstaktik – köp innan rapport och sälj på en bra rapport. För att sedan köpa tillbaka samma aktier billigare dagarna efter. Kan mycket väl bli samma race igen. Men det bygger på att aktieägarna blir rädda för stora rörelser och inte tror på den närmaste framtiden.

Traders köper/säljer inte när de vill, utan när de kan. Men om rapporten är så bra som jag gissar, finns det risk att köpviljan är större än säljviljan. Så även om det ofta finns en edge i att var supersnabb och få in vinst tidigt i en rörelse så är risken oftast högre. Initialt vid ett rapportsläpp eller i öppningscallen så är volatiliteten relativt hög och likviditeten dålig. Det kan resultera i stora svängningar åt båda håll.

Traders agerar i dessa fall inte utifrån hur väl rapporten kommer in, utan helt efter andra parametrar. Parametrar som vi inte känner till och bara kan spekulera i. Ifall det är något eller några flöden som agerar aggressivt och tillsynes irrationellt gör man således ofta klokast i att agera försiktigt.

Jag tror vi ser en rörelse upp emot 20 kronor innan rapporten släpps. Förhoppningsvis hinner vanliga aktiespekulanter köpa innan racet börjar och sitter kvar efter. Det är dock lätt att ”smittas” av en bra rapport och köpa, då traders säljer. Men nu har det scenariot spelats upp ett par kvartal, vilket gör att jag tror att många aktieägare har lärt sig. Ska bli kul att följa rörelsen med en redan fulltankad portfölj oavsett hur det kommer att se ut. Jag tror att denna rapport kan bekräfta en varaktig uppgång och vi kan få se riktigt höga kurser när tumulten kring rapporten har lagt sig.

DISCLAIMER: Jag äger aktie I Quickbit. Denna text är en observation och ett diskussionsunderlag om Quickbits kursrörelser den närmaste månaden och dess möjliga framtid. Köp och sälj alltid aktier på egen analys.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?