Post entry

Respiratorius - bara en tidsfråga

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Respiratorius bokslutskommuniké idag bekräftar caset. Vi närmar oss en uppvärdering. Riktkurs i det korta perspektivet blir 1 krona.

Vi kan börja med att bolaget bytt VD. Från Gustafsson till Drott. Det ska tolkas som att Gustfsson lägger all sin tid på avtalsjakt med Big Pharma.

Tre saker kommer att driva aktien i närtid:

1 Under Q3 i år avslutas Fas I av läkemedelskandidaten VAL001. Faller den väl ut kan inte bolaget värdeas till ca 40 MSEK. Det är omöjligt. Ta t ex värdeingen av CLS - en bra bit över 100 MSEK trots att de inte ens kommit igång med sin studie. Värderas de inte upp så köps Respiratorius upp.

2 I kommunikén skriver bolaget: " För övriga projekt, RESP-1000 , RESP-2000 och RESP-3000 är ambitionen att sluta ett avtal med en extern part. Detta sammantaget gör att jag ser på 2013 med stor tillförsikt."

De i princip lovar ett Big Pharma-avtal. Vad ska bolaget värderas till då? 100, 200 eller 300 MSEK? Beror på avtalet, men uppåt ska det.

3 Sedan tidigare har bolaget meddelat att fler nationella patent är att vänta. Jag tror Kina blir nästa.

Att man idag kan köpa aktien under emissionskursen 50 öre är ett kap och beror dels på att garanterna vid emissionen tryckte till bolaget direkt och dels att få har upptäckt Respiratorius.

Jag har tankat fullt och håller i hatten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?