Post entry

Reviderad sammanfattning: Nickel Mountain R (NMR). Förbättrad fundamenta och stärkt potentiell avkastning.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan föregående sammanfattning som gjordes i januari i år har mycket hänt. Nedan följer en kort sammanfattning av utvecklingen sedan dess och avslutas med en kortare analys av vad detta innebär i termer av risk/reward. Påminner alla att göra sin egen research och detta inte ska ses som en sälj, behåll eller köp-rekommendation.

Januari 2018

Året inleds under turbulenta förhållanden för företaget med en väntande NE. Detta har då pressat ner aktiekursen från nivåer kring 0,6-0,7 kr ned till den stundande emissionskursen på 0.25kr. I framförallt sociala medier florerade mycket rykten och oro. Fundamenta kvarstod och tillochmed förbättrades.

  • 180115 meddelar företaget att man inom testprogrammet på licensområde 71-1 påträffat olja. ” Den första sektionen, JU-5 i Juralagret på ett djup om 2 764-2 772 meter med åtta meters tjocklek, perforerades den 9 januari och har initialt etablerat flöden av olja. Om dessa flöden är av kommersiell karaktär går inte ännu att fastställa. Oljan är vid en första visuell kontroll av god kvalitet med låg densitet, motsvarande en Siberian Light Crude. Prover kommer att skickas för detaljerad analys.”

” Kolväteförekomster bestående av olja, kondensat och gas i varierande omfattning har konstaterats på samtliga hittills perforerade nivåer. De största flödena har registrerats i följande intervall. I intervall JU-17 på 2 978-2 975 meters djup noterades i juni 2016 vid korttidstester flöden om 66 000 m3/dygn av en blandning av gas och vätska (kondensat/olja). I övre delen av vittringsskorpan på 2 990-3 010 meters djup noterades i februari 2015 i korttidstester flöden om 114 000 m3/dygn av en blandning av gas och vätska (kondensat/olja).” Kortfristiga lån sedan Juni 2017 samt Dec 2017 finanserade dessa tester.

  • 180117 bekräfta bolaget att diskussioner med intresserad köpare fortgår.

” Den betydande part som Bolaget sedan slutet av 2017 diskuterar med går vidare. Ett antal besök har genomförts på respektive bolags kontor och information, framförallt teknisk information, utbyts löpande. Den fortsatta processen, som är omfattande, kommer att ta ett antal månader och det går för närvarande inte att fastställa mer exakt hur lång tid det kan komma att ta. Den betydande parten är ett stort oljebolag.”

  • 180130 meddelar företaget att man påträffat ytterligare förekomst av olja.

” Testprogrammet i brunn 4 på licensområde 71-1 i Tomsk går vidare. Utöver den olja som påträffades vi testning av zonen JU-5/6 den 9 januari så har olja påträffats även i nästa formation, J-1 i övre Jura, under Bazhenovformationen. Oljan är av en annan densitet och med en annan färg än den tidigare påträffade oljan i JU-5/6 och man har därmed kunnat fastslå att det är en annan typ av olja. Därmed har Bolaget preliminärt etablerat två nya oljeförande formationer på licensområdet.”

  • 180130. Citat från Alexander Kokunov, chefsingenjör på BNG.

” Resultaten som vi erhållit under testerna överträffar våra ljusaste förhoppningar. Vi har bekräftat våra prognoser, som skilde sig från flertalet experter som menade att dessa intervall troligen inte var kolväteförande. Dessa formationer var inte inkluderade i den interna reservberäkning som vi gjorde för två år sedan. Vi har fått bra olja som kommer att ge en högkvalitetsprodukt."

Februari 2018

  • 180216 offentliggörs utfallet av företrädesemissionen. Teckningsgraden blev 94% motsvarande 21.5 milj kr.
  • 180221 VD kommentar vid bokslutskommuniké:

”Så var 2017 till ända och vi har rivstartat 2018 med lysande resultat från testerna av brunn 4 i Tomsk, i skrivande stund har vi hittat olja i två av två testade intervall ovanför Palaeozikum, något som är en fjäder i hatten för våra ryska kollegor. Nu återstår att vänta in resultaten från det tredje och sista intervallet som ska testas innan arbetet relaterat till volymbedömningar av oljetillgångarna inom licensområdet tar vid. Resultatet av detta tror vi kommer att bli mycket intressant.

Om man blickar ut i vår omvärld och tar sig tiden att studera efterfrågan på både metaller och petroleum så syns det en tydlig förbättring jämfört med hur vi inledde fjolåret. På petroleumsidan ser vi ett ökat intresse för nya projekt som härstammar från den brist på investeringar som vi har noterat under de senaste åren. Likadant är det när det gäller metaller, vi ser en tydligt ökad efterfrågan på metaller och prospekteringsprojekt, i Sverige har antalet undersökningstillstånd ökat markant under fjolåret och vi har nya utländska företag som har inlett prospektering i Sverige

Ökningen är särskilt tydlig när det gäller batterimetaller som Litium, Kobolt och Nickel, något som är högintressant för oss i och med att vi äger Rönnbäckens Nickelprojekt. Flera studier och prognoser förutspår stora ökningar av efterfrågan av de metaller som är grundstenarna i tillverkningen av elbilar, hur stor ökning det faktiskt blir för de olika metallerna är osäkert men med nuvarande teknik och en ökning av antalet elbilar till 10% av nybilsförsäljningen så kommer nickelmarknaden att expandera med åtskilliga tiotals procent. Därtill har vi kobolt, koppar, litium och grafit som också kommer att se stora ökningar i efterfrågan även om det inte påverkar oss lika mycket.

Som om inte detta vore nog så hävdar flera bedömare att vi är på väg in i en ny supercykel för metaller, om de har rätt så kommer vi att få jobba en del övertid de närmaste fem åren Med tillförsikt om framtiden,

Johan Sjöberg Göteborg i februari 2018”

  • 180226 fortsatta testerna av brunn 4 går in i slutfasen. Utöver de tidigare kommunicerade oljefynden i formationerna JU-5/6 och JU-1 under januari har man vid vidare tester av A1 i kritalagren hittat gas.. Denna bedöms vara sk ”associerad gas” som förekommer tillsammans med kolvätevätskor.

"När formationen A1 testades, gjordes inflödesstudier, vilka visade på läckage i produktionscasingen i brunnen vid intervallet, genom vilket ett inflöde av vatten inträffade. Detta läckage, som beror på att brunnen är gammal, förhindrade tyvärr fortsatt testarbete och vi kunde inte testa intervallet fullt ut och resultaten är därför inte representativa. Vi kan dock konstatera att vi funnit naturgas, som brinner med rödaktig flamma, vilket indikerar även förekomst av kolvätevätskor i formationen", - chefsingenjören Alexander Kokunov. Efter dessa slutliga tester och prover förseglades brunn 4. Proverna skickades till forskningscentret TomskNIPIneft för vidare studier och bedömning av dessa. 

April 2018

  • 180430 meddelar bolaget förlängt mandatavtal med IFOX samt att man fortsätter förhandlingar med flertalet intressenter. ”Bolaget har tecknat förlängningsavtal med IFOX Investments AB (publ) avseende de två mandatavtal för försäljning eller attraherande av investeringspartner för dels olje- och gasprojektet i Tomsk samt för Bolagets övriga projekt inom nickel och guld som tecknades i april och maj 2017. Båda avtalen förlängdes till att gälla tills 24 maj 2019 eller då IFOX eventuella kommission betalts till fullo. IFOX och Bolaget samarbetar aktivt kring ett flertal spår för såväl Tomskprojektet som de andra. Kommunikation sker som tidigare meddelat endast då konkreta resultat har uppnåtts”
  • Som parantes kan nämnas att Charles Liu (http://haocapital.net/advisors/) fortsatt engageras i förhandlingarna som konsult och rådgivare. Detta gäller även fram till idag (180909) vilket bekräftas av VD Thorsell.

Juni 2018

  • 180607 överförs likvida medel från IFOX Investments AB till NMRs dotterbolag i Tomsk i syfte att ge större handlingsutrymme för dotterbolaget. Medlen inhämtades genom att Ifox sålde 6 miljoner aktier i en blockaffär utanför handelsplatsen. Samtliga medel gick oavkortat till verksamheten i Tomsk. Dvs inget kapital realiserades för någon privatperson.
  • 180620 inkommer den första delen av analysresultaten från juralagren med goda resultat.

”Resultaten av analysen påvisar att det är två olika oljor. I den understa formationen J5, är oljans densitet 781,3 kg/m3 och i formationen J1 (2-3-4) påvisar oljan en densitet om 826,1 kg/m3, varför båda oljorna betraktas som " lätt olja " och har låg svavelhalt. Enligt resultaten av analysen från dessa två olika testintervall har dessa oljor olika ursprung. Den andra och sista delen av testet, omfattande analyser av geokemiska oljeegenskaper, beräknas slutföras inom två veckor. Analysresultatet förväntas förklara oljans genetiska ursprung. Analysproverna kommer från de formationer som testades under det första kvartalet i brunn 4 på fält 71-1 i Tomsk, avseende olja på 2 641-2 643, 2 656-2 659, 2 661-2 664 respektive 2 764-2 772 meters djup samt gas från 2 764-2 772 meter djup. Oljan var som ovan nämnts av god kvalitet och liknar i hög grad den kvalitet som produceras på de närliggande fälten Archinskoje samt Urmanskoje. Även gasen var av god kvalitet.”

  • 180628 meddelas rollförändringar inom NMRs styrelse. Anders Thorsell träder in som VD och tidigare VD Johan Sjöberg intar en renodlad roll som ansvarig för nickelprospekteringsverksamheten.

Juli

  • 180709 leveras slutliga delen av analyserna av oljeproverna från Tomsk.

”Även denna del av analysresultaten bekräftar att det rör sig om olja från de specifika intervall som testades. Det är två olika oljor som dessutom skiljer sig från tidigare funnen olja i J15 och därmed har konstaterats två nya potentiella produktionsformationer (J1 och J5). Detta faktum skall läggas till de tidigare kommunicerade resultaten i J15 och i vittringsskorpan samt även till den potential som finns i de djupare Paleozoiska lagren. Potentialen för officiell registrering av reserver har enligt bolagets bedömning ökat genom det lyckade testprogrammet i Jura. Den interna bedömningen av med hur mycket är under beräkning. Resultatet är enligt Bolagets uppfattning mycket viktigt då dessa nya produktionsformationer läggs till fältets potential och också är inom det i området klassiska och välkända Juraberglagret, som utgör den absoluta merparten av produktionen i Tomskregionen. Detta gör att fältet utöver den tidigare konstaterade potentialen i Paleozoikum och vittringsskorpan också har en solid bas med olja i juralagret. Analysproverna kommer från de intervall som testades under det första kvartalet i brunn 4 på fält 71-1 i Tomsk, avseende olja i formationerna: J1 på 2.641-2.643, 2.656-2.659 samt 2.661-2.664 respektive J5 på 2.764-2.772 meters djup (olja och gas). Oljan i J1 har huvudsakligen sitt ursprung i Bazhenov samt Paleoziokum. Oljan i J5 är huvudsakligen från Paleozoikum.”

  • 180709 resultaten från de genomförda analyserna lämnas över till BNG:s geovetenskapsteam för slutgiltig utvärdering . I korthet kan underlaget sammanfattas enligt följande:
  1. Juralagren 3 oljeförande system: J1 (2641-2643 m, 2656-2659 m, 2661-2664 m), J5 (2764-2772 m), J15 (2975-2987 m), Således med en total potentiell payzone i juralagren om 28 meter.
  2. Vittringsskorpan: En olje- och gaskondensatförande reservoar på ett djup om 2990-3000 m med betydande produktionskapacitet i form av högt tryck och hög permeabilitet.
  3. Övre paleozoikum: Minst 2 gasförande intervall i övre paleozoikum, testobjekt 5 och 6 på djupen 3028-3066 m, 3090-3093 m.
  4. Nedre paleozoikum: Minst 2 oljeförande reservoarer in nedre paleozoikum på 4020 samt 4120 m djup.
  5. Prospekteringsarbetet i brunn 4 har således med god marginal bekräftat en betydande förekomst av kolväten på fält 71-1.

Augusti 2018

  • 180823 VD-kommentar i samband med delårsrapport:

”Bäste aktieägare, Jag tillträdde som VD i juni, ett odramatiskt och sedan tidigare planerat skifte. Tanken var dels att det är mest aktivitet i det ryska oljeprojektet samt dels att Johan Sjöbergs deltid ska vara fullt fokuserad på nickelprojekten, och det har inte förändrat något i hur vi arbetar.

I nickelprojekten gjorde vi en del arbeten under hösten 2017, och efter det har fokus legat på analyser av resultaten samt planering för framtida vidareutveckling. Vad gäller Rönnbäcken, det stora nickelprojektet, läggs inga investeringspengar på det inom överskådlig tid, utan det handlar framförallt om att se över möjligheterna att finna en partner till projektet. De stärkta nickelpriserna har varit till fördel för sådana diskussioner, men om det utmynnar i något konkret för Bolaget återstår att se.

I Tomskprojektet gjordes viktiga tester under det första kvartalet i framförallt Juralagren, där vi hittade olja. Tester hos oberoende analysinstitut bekräftade att vi funnit två olika oljor från två olika intervall. Detta var viktigt för oss, då Juralagren är de klassiska berglager i Tomsk där nästan all olja produceras. Detta ger en viktig grund för projektet att kunna visa att det finns olja i de lager som alla i regionen är väl bekanta med, till skillnad från Devonlagren som fortfarande är relativt sett nya i produktion i regionen.

Vi är sedan en tid i färd med att göra en intern uppdatering av vår uppfattning om den geologiska situationen på vårt fält, baserat på all den information vi hittills har hunnit skaffa oss. Den görs framförallt av teamet i Tomsk, och vi har inte stressat på den utan vill att de vi ska känna att den håller den nivå vi önskar. Denna beräknas vara klar inom den närmaste tiden, och meddelas då marknaden så snart den är översatt till engelska, ett arbete som i sig tar ett antal dagar från att den ryska versionen är färdig.

Vi har också haft fokus på den handfull diskussioner vi har med potentiella partners eller köpare av projektet. Den geologiska rapporten har stor betydelse för detta och att lämna den är en viktig pusselbit. Vad som försiggår i dessa diskussioner och vad vi kan förvänta oss framöver är inte något vi kan eller vill kommentera publikt, med hänsyn till motparter samt marknadens krav på relevant klarhet och tydlighet i kommunikationen. Vi kommunicerar saker som är undertecknade.

Generellt sett kan man säga att allt däremellan är process, där vi dagligen arbetar med att föra diskussionerna framåt, till exempel att svara på frågor, leverera information, fundera och diskutera kring former för en potentiell affär med mera. Tidplaner m m ändras ständigt, det är rörlig materia.

I ett mer övergripande plan har den senaste tidens återhämtning av oljepriset efter den kraftiga nedgången under senare delen av 2014 varit positiv, samt att de senaste årens brist på prospektering skapar en ökande efterfrågan på prospekteringstillgångar. Negativt är den ökande globala osäkerheten samt de ekonomiska sanktioner från USA och EU som löpande utökas mot Ryssland. Det gör att beslutsprocesserna drar ut mer på tiden på grund av ökande komplexitet och osäkerhet om vad som kommer att gälla framöver. Vi har från början riktat in oss på marknader som är mer oberoende av detta, men alla påverkas i någon mån och tidplanerna har dragit ut, som ni har märkt. Efter färdigställande av den geologiska rapporten kommer vi nu att trycka på allt vi kan för att ta de olika långt gångna diskussioner vi har framåt.

Augusti 2018 Anders Thorsell”

  • 180831 ökar VD Anders Thorsell med ytterligare 3 000 000 aktier. Efter kontakt med honom bekräftar Thorsell att han inte har för avsikt att sälja dessa.

September 2018

  • 180907 släpps den uppdaterade geologiska rapporten vilken är omfattande och man rekommenderas att läsa den i sin helhet.
  • De uppskattade utvinningsbara reservberäkningarna är följande (ur tabell 6 från originalrapporten):
  • Proved (P90) 6 296 ton
  • Probable (P50) 4 350 ton
  • Possible (P10) 11 963 ton
  • Totalt ovanstående 22 608 ton (Vid användande av en omräkningskoefficient om 7,5 fat per ton motsvarar totalen cirka 170 miljoner fat flytande kolväten)
  • ”I tabell 7 nämns också mineraltillgången, dvs bedömningen av den totala mängden på fältet ("in place"), klart att skilja från den bedömt utvinningsbara mängden. Denna bedömdes vara 111.689 miljoner ton, som vid användning av en omräkningskoefficient om 7,5 motsvarar cirka 830 miljoner fat kolväten, vilket då är de geologiska resurserna och inte ska förväxlas med de bedömt utvinningsbara reserverna.”
  • Angående de mängder gas som visats vid testerna har de i huvudsak inte medräknats. Teamets bedömning baserat på erhållna resultat och analyser är att det är ett fält med flytande kolväten och för att kunna visa på kommersiella mängder gas behövs mer information än som finns för närvarande och är inte prioriterat. Detta dokument kommer nu att användas som en viktig del av det underlag som Bolaget presenterar för externa parter.     

Utveckling framöver.

Så hur ser läget ut nu och vad kan man vänta sig framöver? Just nu har vi alltså följande:

Aktuell aktiekurs 180907: En aktiekurs på 0.7-1kr vilket motsvarar ett börsvärde på 260-373 miljoner kr. Uppsida härifrån diskuteras längre ned.

Mineraltillgångar:

  • Nickeltillgången i Rönnbäcken har en potential att producera 26000 ton nickel per år under 20 års tid. Ansvarig för projektet är Johan Sjöberg. Rönnbäcken är Europas största kända obearbetade nickelförekomst. Mineraltillgången är totalt 668 miljoner ton, med en nickelhalt i mineraliseringen på ca 0,17 procent. Vid produktion ger detta ett högvärdigt nickelkoncentrat. Analyserna som gjorts ligger långt fram och kan med pålitlig underliggande data styrka att förutsättningarna finns för att producera ett bra och rikt koncentrat.
  • En tidigare preliminär ekonomisk utvärdering har utförts av det internationella konsultföretaget SRK, i detta sammanhang även så kallad Qualified Person. Man visade då att Break Even sker vid nickelpriser runt 19 000 USD per ton antaget kostnader för 2011 och en växelkurs om 8 kr/USD.
  • En uppdaterad Competent Person’s Report (CPR) som färdigställdes under hösten 2016. Länk: ( http://se.nickelmountain.se/wp-content/uploads/2016/10/SE514-Nickel-Mountian-CPR_2016-v2.pdf )
  • I NMRs balansräkningar är bolagets tre beabetningskoncessioner bokade till ca 10 miljoner kr. Som notis kan nämnas att under en period med högre nickelpriser var Rönnbäcken föremål för listning och värderades då till drygt 200 miljoner kr.

Marknaden utvecklar sig i positiv riktning för bland annat nickel och prognoserna ser lovande ut:

Oljetillgångarna i Tomsk:

  • 170 mboe lätt utvinningsbar olja av kvalitet motsvarande Siberian Light Crude.

” It generally has a low wax content. Light crude oil receives a higher price than heavy crude oil on commodity markets because it produces a higher percentage of gasoline and diesel fuel when converted into products by an oil refinery.” https://en.wikipedia.org/wiki/Light_crude_oil

“Light, sweet crude is more expensive than heavier, sourer crude because it requires less processing and produces a slate of products with a greater percentage of value-added products, such as gasoline, diesel, and aviation fuel. Heavier, sourer crude typically sells at a discount to lighter, sweeter grades because it produces a greater percentage of lower value-added products with simple distillation and requires additional processing to produce lighter products.” http://www.imcbrokers.com/blog/overview/detail/classifications-of-crude-oil

  • 830 mboe olja totalt i form av geologiska resurser.
  • Naturgas med betydande, kommersiella, flöden vid korttidstester. Ej möjligt att i nuläget ge en mer precis bedömning av den totala tillgången. Korttidstesterna visade på flöden om 114.000 m3/dygn. Flödena utgörs av en mix av naturgas och kondensat samt 5 ton/dygn rent kondensat.
  • Dramatiskt förbättrad marknad och stigande priser på olja.

” By 2025, the average price of a barrel of Brent crude oil will rise to $85.70/b (in 2017 dollars, which removes the effect of inflation). By 2030, world demand will drive oil prices to $92.82/b. By 2040, prices will be $106.08/b (again in 2017 dollars). By then, the cheap sources of oil will have been exhausted, making it more expensive to extract oil. By 2050, oil prices will be $113.56/b, according to Table 12 of the EIA's Annual Energy Outlook's Reference Tables. The EIA has lowered its price estimates from 2017, reflecting the stability of the shale oil market.” https://www.thebalance.com/oil-price-forecast-3306219

Värdering:

Sammanfattningsvis har pusselbitarna börjat falla på plats för det tidigare mycket ansträngda bolaget Nickel Mountain Resources. Oro och försenade rapporter har pressat ned aktien ner mot 0.2 kr per aktie med ett börsvärde på cirka 75 miljoner kr. Visserligen under mycket låg omsättning och väsentligen oförändrade ägarkonstellationer. Avseende fundamenta har det dock varit en helt annan utveckling med en starkt positiv utveckling under senaste halvåret. Med den senaste rapporten har den mest väsentliga osäkerheten gällande oljetillgången undanröjts och vi ser därför en snabbt stigande kurs som dock kvarstår på mycket låga nivåer i relation till underliggande värde samt tidigare börsvärde av oljetillgången. De tre underliggande värdena i aktien är mineralerna, olja och gasen. Osäkerheten gällande värdet på mineralerna och gasen är mycket stor i dagsläget och därmed svårvärderat.

Olja.

  • Beroende på oljekvalitet och infrastruktur värderas olja i marken till 1-3 dollar. Genom ytterligare analyser under våren har det ånyo bekräftats att den olja som NMR har i Tomsk de facto är av en lätt typ motsvarande Siberian Light Crude. Jag tillför därför 20% till den underliggande värderingen vilket innebär 1.2-3 dollar/fat olja. I närtid har det sålts licenser för mellan 2 och 3 dollar/fat olja i marken. Högst troligt hänger detta samman med stigande oljepriser och långtidsprognoser där det talas om slutpriser på 100-200 dollar/fat på sikt.
  • 170 mboe lätt utvinningsbar olja motsv Siberian Light Crude.
  • 830 tot mboe geologiska resurser. Dvs 660 mboe utöver det 170 mboe som bedöms som säkert utvinningsbar. Vad denna andel värderas till av en potentiell köpare varierar. Värdet är dock inte försumbart med tanke på de stora volymerna. Faktorer som infrastruktur, bergarter, utbredning påverkar. Beroende på dessa så kan man ge en teoretisk utvinningspotential på ca 15% +/- för gynnsamma respektive komplicerande faktorer. Dvs grovt uppskattat till ytterligare ca 75-125 mboe.

Alltså:

  • Oljefyndighet med Siberian Light Crude: 1.2-3 dollar/fat i backen.
  • 245-295 mboe (170+75 resp 170+125 mboe)
  • Ägarandel 74% där 10% går till Ifox enligt tidigare mandatavtal.
  • Dollarkurs: 9 kr.
  • Gas: x kr?
  • Mineraltillgång: x kr?
  • Knappt 374 milj aktier (374 milj aktier används vid uträkningarna samt i grafen nedan, exakt antal är 373 333 825 aktier).

1.2 dollar per fat::

  • 170 mboe x 10.8kr x 74% x 90% = 1223M kr
  • 245 mboe x 10,8kr x 74% x 90% = 1566M kr
  • 295 mboe x 10,8kr x 74% x 90% = 2122M kr

2 dollar per fat:

  • 170 mboe x 18kr x 74% x 90% = 2038M kr
  • 245 mboe x 18kr x 74% x 90% = 2937M kr
  • 295 mboe x 18kr x 74% x 90% = 3345M kr

3 dollar per fat:

  • 170 mboe x 27kr x 74% x 90% = 3057M kr
  • 245 mboe x 27kr x 74% x 90% = 4406M kr
  • 295 mboe x 27kr x 74% x 90% = 5305M kr

Således potential till ett värde på 1.2-5.3 miljarder. Översatt till aktiekurs motsvarar detta vid ev försäljning och utdelning:

  • 170 mboe: 3.3kr – 8.2kr/aktie.
  • 245 mboe: 4.2kr – 11.8kr/aktie.
  • 295 mboe: 5,7kr – 14.2kr/aktie.

Riskerna i aktien är stora. Försäljningen kan dra ut på tiden, potentiella köpare kan dra sig ur och nya analyser kan komma att revidera siffrorna både uppåt och nedåt.

Rimligt bearcase ligger på ca 3kr, dvs betalt endast för 170mboe till drygt 1dollar/fat. (+300% från dagens aktiekurs), basecase 5,3kr ( +650% från dagens kurs) och ett bullcase med stor potentiell uppsida därifrån.

Diagram 1. Värdet per aktie vid ev försäljning. De olika graferna visar värdet vid 100, 140, 170, 200, 250, 300 samt 400 mboe vid 1.2-3dollar/fat, 9kr/dollar, 74%x0.9 i ägarandel samt 374 milj aktier.

Är man på jakt efter en potentiell mångdubblare med hög risk är NMR fortsatt klart intressant att ta in i sin aktieportfölj med kort till medellång horisont för oljan och lång horisont för Nickeltillgången. Vill dock påminna om att detta är skribentens egna analys och spekulation och ska ses som sådant. Vid eventuellt köp eller sälj skall ens egna bedömningar gälla som underlag. Läs samtliga PM från bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?