Post entry

Rhovac vs BioInvent som har ett licensavtal med Pfizer inom Cancerimmunterapi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När Rhovac tas upp i blogg varför inte jämföra med BioInvent som har ett sådant licensavtal som ”Biotech Analyst Group” tar upp i sin blogg.

Den 21 dec 2016 ingick BioInvent ett licensavtal med Pfizer.

http://news.cision.com/se/bioinvent/r/bioinvent-ingar-forskningssamarbete-och-licensavtal-inom-cancerimmunterapi-med-pfizer-och-gor-en-nye,c2154580

Lund, Sverige – 21 december 2016 – BioInvent International AB (“BioInvent”) (OMXS: BINV), ett bioteknikföretag fokuserat på forskning och utveckling av nya immunreglerande antikroppar för behandling av cancer, meddelar att bolaget har ingått ett forskningssamarbete inom cancerimmunterapi och tecknat ett licensavtal med Pfizer Inc. (”Pfizer”) (NYSE: PFE) i syfte att utveckla antikroppar mot tumörassocierade myeloidceller.”

Immunoterapi är ett hett forskningsområde och då är väl det rimligt att jämföra Rhovacs nuvarande börsvärde med BioInvent som har ett licensavtal.

Rhovac med en läkemedelskandidat inom cancerimmunoterapi i fas1, börsvärde 175 miljoner. Dessutom har Rhovac ett emissionsbehov snart inför nästa kliniska studier om nuvarande studie blir lyckad.

Bioinvent har minst fyra kliniska projekt i sen fas2 och ett i fas 1. De har även tre avancerade prekliniska projekt. Flera kliniska program och preklinik är bedömt inom immunoterapi. De har även ett ”enormt” licensavtal inom Immunoterapi med världens största läkemedelsbolag. Kassa 134 miljoner enligt bokslut 2017 Q4. Börsvärde 650 miljoner sek.

http://www.bioinvent.se/media/1424/2018-bioinvent-bokslutskommunike-januari-december.pdf

http://www.bioinvent.se/pipeline/

Rhovac börsvärde 175 miljoner, ett projekt rv001, fas1, inget licensavtal, snart nyemission, kassa 12,5 milj

http://www.rhovac.se/teknologi/huvudkandidaten-rv001/

http://mb.cision.com/Main/13747/2381827/745768.pdf

I denna bloggen skriver ”Biotech Analyst Group” att Rhovac bör värderas till 3 miljarder sek.

https://www.redeye.se/arena/posts/rhovac-ab-har-som-maal-att-saelja-rv001-under-2018-uppsidan-i-aktien-aer-hissnande-om-dom-lyckas-vi-tror-dom-goer-det

I jämförelsen ovan med BioInvent som har ett ”mega”-licensavtal inom immunoterapi samt en portfölj som är 8-10 ggr större än Rhovac. En kassa som är ca 12 ggr större.

Att Rhovac ska värderas fem ggr mer än BioInvent är ärligt talat rent påhitt.

Det är väl snarare så att Rhovac verkar högt värderad jämfört med BioInvent.

Börsvärde BioInvent 650 miljoner. Börsvärde Rhovac 175 miljoner.

/Bjänn

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?