Post entry

Risker med att Investera i Medicinsk Cannabis

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Potentialen för denna marknad är enorm, dock så bör man inte blunda för att det äveen givetvis finns risker med att investera i medicinsk cannabis. I det här inlägget så kommer jag att gå igenom just av en av dem större riskerna med denna marknad

Inlägget kan du läsa på min blogg genom att följa denna Länk.

Utdrag ur inlägget

Eftersom att marknaden i USA inte är helt laglig på grund av att det är olagligt på federal nivå så har priserna trissats upp.

Detta har påverkat priserna över hela världen och något som väldigt ofta sker vid en legalisering är att försäljningspriset förr eller senare sjunker.

När det inte längre är olagligt med medicinsk cannabis så är riskerna för att beblanda sig med det som bortblåsta. Det leder till ökad konkurrens och ökad tillgänglighet vilket pressar priserna.

En så pass stor marknad har också många fallgropar att akta sig för. Utöver risken med att försäljningspriserna droppar kraftigt så kan även dessa scenarion leda till att enskilda bolag eller hela marknaden kollapsar:

  • För tuff konkurrens – Många bolag kommer inte att klara sig trots att marknaden är såpass stor.
  • Federalt tilltag – Om det vill sig riktigt illa så kan fortfarande styrande i USA göra en helomvändning och stänga ner nästan hela marknaden i landet eftersom att det är olagligt på federal nivå.
  • Förlorat publikt stöd – Om stödet för legaliseringensrörelsen bland allmänheten dör så dör även rörelsen eller saktas åtminstone ned.
  • Sänkta försäljningspriser - Lägre priser = lägre lönsamhet.

Läs hela inlägget Här.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?