Post entry

Rock Energy Inc - Lönsamhet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det fokuseras ofta på reserver när man talar om oljebolag, det är naturligtvis betydelsefullt och är bland de viktigaste parametrarna.

Något man många gånger glömmer är lönsamheten – netback som är vinsten per fat. Precis som i vilket annat företag är det lika viktigt i ett bolag som kränger olja - få upp oljan så billigt som möjligt, beckna den så dyrt som möjligt. Tungoljepriset i Kanada har varit överraskande stark i år. Rock är en av de få (jag har bara hittat 2) juniorer med exponering för tungolja. Beståndet är billigt på flera mätmetoder jämfört med sina jämnåriga.

Rock har för närvarande ett återvinningsförhållande på 2.3:1 - vilket innebär att de får $ 2,30 i vinst per fat olja (BOE) för varje dollar i kostnader de har med att få ut det - och nästan ingen i branschen, gas eller olja, genererar 2 : 1 till dessa energipriser.

Få investerare förknippar tungolja med hög lönsamhet, men ordförande Allan Bey och hans team gör det. (Rock är 2,3 x för hela företaget, halva är naturgas - mäklarfirma National Bank uppskattar återvinningsration på just Rocks tungolja: 3.9:1 - som mycket stark.) – ”Ett äldre estimat” det har inte blivit sämre med prisuppgången i olja.

Rock's 3-åriga snittkostnader för att hitta och utvinna oljan (F & D) är ca $ 12 per fat. Du får återvinningsförhållandet genom att dividera netback över F & D. 28/12 = 2,3 x återvinningsförhållande. Siffrorna blir givetvis bättre då oljepriset stiger.

Kontentan är att man inte ska stirra sig blind på de totala reserverna. Rock har stora reserver i förhållande till marketcapen men de är även en av det mest lönsamma.

De har lyckats hålla sina prognoser och kommer förmodligen lyckas kommande år. Oljan och gasen nås genom land som reducerar risk och kostnader i jämförelse med borrning till havs. Det politiska klimatet är stabilt och ledningen har lång erfarenhet och stor ägarandel i bolaget. Ytterligare fynd ska absolut inte uteslutas då man har mycket mark med stor sannolikhet att leta på.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?