Post entry

Med sorg i hjärtat säljer jag mina BB aktier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är med stor sorg, men samtidigt glädje jag idag har sålt av mina sista Björn Borg aktier. Det är dags att inse att det förmodligen kommer dröja några kvartal tills bolaget åter igen är på tillväxtspåret och därför väljer jag att ta hem resterande vinst idag för att försöka hitta bättre placeringsalternativ den närmaste tiden.

Framförallt har skogsbolagen verkligen börjat röra på sig i nordlig rikting senste tiden, med "krisbolaget" Rottneros i spetsen. Men även SCA, Holmen och Stora Enso börjar visa muskler. Ett skogsbolag som jag verkligen tror är i startgroparna för en större uppgång är Norske Skogsindustrier som är världens största tillverkare av tryckpapper. Mycket av skogsbolagens uppgång kan förklaras av den stärkta dollarn samt lägre oljepriser, men även det faktum att dom har varit rejält nedtryckta under en längre tid, men det verkar som massapriset nu äntligen är på väg uppåt.

Men nu skulle denna blogg handla om BB och anledningen till att jag säljer av idag är dels den negativa trend som klädbolagen nu befinner sig i samt även det faktum att Björn Borg nu är inne i en period som kan liknas vid en föryngring av f.eks. fotbollslandslaget. Innan dom nya färska spelarna tar över från dom gamla rutinerade så tar det en stund att utföra denna växlingen. Det är i detta stadiet som BB nu befinner sig. Innan marknader som England, Spanien och USA är beredda att överta stafettpinnen från Norden och Holland tror jag det kommer ta några kvartal eller ett år av stagnation och kanske till och med en nedgång i både omsättning och vinst. Men min positiva syn på bolaget är kvar och jag kommer säkerligen köpa tillbaka "mina" Björn Borg aktier inom sinom tid.

Trevlig helg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?