Post entry

Stora portföljförändringar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har senaste tiden varit väldig aktiv i min portfölj vilket jag sällan är under ett längre perspektiv, men dom svängningarna som är på börsen för tillfället leder till dessa förändringarna.

Har sålt av Nordea då jag tror att det inom det närmaste kommer mer negativt om svenska bankerna i spåren av finanskrisen. Dom svenska bankerna kommer säkert klara krisen galant och jag tror också att dom kommer vara vinnarna när det väl har lagt sig. Men nu kunde jag inte låta bli att sälja av allt efter gårsdagens uppgång.

Rayclinic ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och över en längre period tror jag att det kommer vara en bra investering. Dock verkar inte marknaden gilla aktien och jag är för tillfället benägen att hålla med. Bolaget har en hög belåning och kommer behöva nytt kapital snart för vidare expansion vilket kommer trycka ned kursen än mer. Senaste delårsrapporten visade även att kostnaderna ökar i snabb takt, medans intäktarna ligger i underkant av förväntat. Har därför nu sålt av det mesta.

Epicept har åkt in i portföljen. Ett besked om godkännande av Ceplene är i pipelinen och även om det mesta är inräknat i dagens kurs kommer beskedet säkert medföra ett kortsigtigt "race" i aktien. Även ett förväntat partneravtal i Europa för Ceplene kan bidra till detta. Orexo har därimot åkt ur portföljen efter gårsdagens uppgång. Om än tillfälligt.

Tycker även skogsbolagen fortfaranda ser intressanta ut. För min del har jag köpt Norske Skogsindustrier samt ökat i SCA och Rottneros igår. Dollarn verkar fortsätta starkas mot euron och kronan vilket bidrar till ökat lönsamhet i skogsbolagen.

Har även ökat i Vostok Nafta och BEF.

Passade på att sälja en del igår efter den kraftiga uppgången, för med en uppgång på över 8% på en dag måste väl följas av en rekyl ned ganska omgående?

Eller har jag fel?

Trevlig lördagskväll!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?