Post entry

Royal Nickel Corp TSE:RNX bokstavligen snubblar på den största guldfyndighet i modern tid

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Är detta en pump & dump eller en 100-bagger? Det vet ingen just nu, baserat på fundamenta kan Royal Nickel Corp värderas med en multipel om 5-20x i närtid. Varför bolaget som år 2020 ska börja bryta världens näst största nickel- och koboltfyndighet är inte p.g.a nickel eller kobolt utan på grund av att de lyckats hitta en guldfyndighet värd $38 miljoner 5 meter in en sedimentfyllning i ett av fyra liknande spricksystem som bör ha samma sedimentfyllning. Dessa sprickor är kilometervis långa och om 5 meter in i en spricka är värt $38 miljoner, vad är då 5 km? Lägg dessutom till att bolaget äger världens näst största kobolt- och nickelfyndighet skapar bolaget stort värde för aktieägarna.

Beta Hunt Mine:

Beta Hunt Mine är en lågkostnads guld- och nickelgruva som befinner sig i den fertila Kambalda gruvdistriktet i Australien, RNC äger 100% av rättigheterna i Salt Lake Mining Pty Ltd, som är ett bolag som äger 100% av rättigheterna i Beta Hunt Mine.

Beta Hunt Mine som befinner sig 600 km från Perth i Kambadla, västra Australien är en fyndighet som är väldigt ovanlig då den innehåller nickel- och guld resurser i intilliggande mineraliserade zoner. Royal Nickel Corp hyr fastigheter från bolaget Gold Fields Limited för att kunna vara nära fyndigheten.

Kambalda gruvdistriktet är sedan en lång tid tillbaka ett centrum för gruvindustrin med redan etablerad infrastruktur, arbetare som är kunniga samt nickel- och guldkrossare i närheten.

Historiskt sett är Beta Hunt Mine en tillgång upptäckt 1966 och har producerat 153,500 ton nickel fram till 1998. År 2001 såldes fyndigheten till Gold Fields Limited.

Redan 1987 så skrevs en artikel om att guldet kunde finnas i Kambalda, men det tog nästan 31 år innan de fann det.

https://www.researchgate.net/publication/240301267_Fluid-wall_rock_interaction_in_an_Archean_hydrothermal_gold_deposit_a_thermodynamic_model_for_the_Hunt_Mine_Kambalda

År 2003 var det ett bolag som heter Reliance Mining som köpte rättigheter för att bryta nickel för $11.7 miljoner och de påbörjade ett arbete men sedan sålde till Consolidated Minerals för $76,5 miljoner (6,5x pengarna).

Salt Lake Mining som ägs av Royal Nickel Corp köpte Beta Hunt Mine för endast $10 miljoner efter att de fått rättigheterna att bryta guld av Gold Fields Limited som ägde infrastrukturen i området.

För att förstå sig på värdet i RNC krävs det förståelse för geologin så i detta stycke kommer den sammanfattas. Beta Hunt Mine är i den centrala delen av Norseman-Wiluna grönstensbältet i en sekvens av mafisk/ultramafisk och felsiska stenar i den sydöstra flanken av Kambalda Dome.

Nickel mineraliseringar är i värdbergarterna talk-karbonat och serpentin omvandlade ultramafiska bergarter och innehåller typiskt mineralen pyrrhotit-pentlandite-pyrit-chalcopyrit.

Guldmineraliseringarna finns främst i Lunnon basalten som är en liggvägg till den nickelbärande ultramafiska bergarten som är karaktäriserad av intensiv albit, karbonat- och kloritomvandling med en halo av biotit/pyrit omvandling.

Som bilden nedan visar så förs fluider som fäller ut guld via spricksystem intill Lunnon basalten. Sprickorna är närmast ytan inom området som ägs av Royal Nickel Corp medan andra bolag får gräva betydligt djupare för att nå samma spricksystem.

Metodiken som används för att bryta nickel och guld är via konventionella brytmetoder under marken i tunnelsystem som grävts fram av tidigare exploatörer.

Nu när vi har samtlig bakgrundsinfo för Beta Hunt Mine kan vi gå över till den intressanta informationen till varför detta skapar ett stort värde för aktieägare.

Potential

I bilden nedan visas 675 km borrkärnor som har kartlagt området under 40 års tid och funnit guldstrukturer i kontakten mellan ultramafisk bergart och basalt.

Resultatet av dessa borrkärnor är en 4 km lång strykning av guldstrukturer som är i pyritisk sediment.

Så vilka guldfynd har gjorts hittills av Royal Nickel Corp (fram till 24:e september år 2018).

Första fyndet som gjordes är i september 2017 då 740 ounce, andra fyndet Juni/Juli 2018 1,500 ounce, Juli/Augusti 2018 177 ounce, September 24,000 ounce.

http://www.stockhouse.com/news/press-releases/2018/09/09/new-discovery-yields-9-000-ounces-of-high-grade-coarse-gold-from-single-cut-at

http://www.stockhouse.com/news/press-releases/2018/09/20/father-s-day-vein-yields-24-000-ounces-of-gold-worth-38-million

I zon 15 som är en tunnel gjordes ett antal fynd där 44 kubikmeter (130 ton) bröts under 4 dagar vilket resulterade i ett fynd som innehöll 9,640 ounce värt ca: $16 miljoner.

Hur mycket pengar gjorde de på endast 4 dagar när de skrapade bort 5m av den kilometervis långa sprickan?

På bara 4 dagar producerade de mer guld än vad de brukar göra på två månader.

Om man gräver 2 veckor i streck hur mycket guld hittar man då?

De fortsatte gräva och fann till slut ca: 24,000 ounce under mindre än två veckor.

Hur vet vi om det finns mer guld då och var finns det?

En modell har tagits fram för att förstå dessa höggradiga guldstrukturerna i Beta Hunt Mine och kommer bli förfinad och kompletterad när mer prover gjorts.

Ett nytt fynd gjordes i zon 14 som befinner sig 200m från zon 15 vilket kan indikera att det finns en enrichment zone som är en zon med guld i mellan dessa zoner.

http://www.stockhouse.com/news/press-releases/2018/09/24/high-grade-gold-structures-extended-by-200-meters-from-father-s-day-vein

Det finns alltså 4 strukturer som är ca: 2km långa med en total potential om 5-10km som har denna pyritiska sediment som kan innehålla guld. Fler borrprover ska göras under vecka 40 samt fler borrprover under Q4 2018.

Varför kommer Royal Nickel Corp lyckas bättre än företagen som producerat på Beta Hunt Mine innan?

Det som ökar möjligheten för att lyckas för Royal Nickel Corp är att det finns 5+ km infrastruktur färdigt i form av tunnlar och rampsystem. Över $100 miljoner är investerat av andra företag än Royal Nickel Corp i rampsystemen. Låg kostnad för att bryta nickel och guld för Royal Nickel Corp tack vare bra infrastruktur och närhet.

Royal Nickel Corp är alltså första bolaget som har öppnat strukturerna i Lunnon Basalten som innehåller guld då de är ytnära i Beta Hunt Mine. Tack vare fyndet i september har bolaget börjat skrapa på ytan av en stor fyndighet och finns potential till stora fyndigheter med höga halter guld i samtliga fyra spricksystem.

Bolaget har full kassa nu och kan starta utforsknings program för att hitta mer fynd då de nu känner till vart de ska leta.

Med den nya informationen där de precis fått reda på i vilka zoner som guldet befinner sig kan man nu återvända till gamla zoner och hitta guld där.

Guldhalterna ökar med djupet, vilket har bevisats via borrprover.

144 anställda har bolaget som jobbar heltid med projektet, några av dessa nedan i bild.

Så är Royal Nickel endast guld?

Bolaget äger 28% av rättigheterna till världens näst största Nickel-Kobolt reserv i Quebec,Kanada.

( I en av intervjuerna presenterade senare i analysen så berättar VD att de har ett avtal med ett japanskt företag för att bryta så att de kan försörja elbilsmarknaden till år 2020)

35% av bolaget Orford Mining som också är noterat i Kanada och heter TSX-V: ORM som också letar efter guld.

27% av en kopparfyndighet som heter Reed Mine i Maintoba, Kanada.

Resultat förbättras kvartalsvis

Bolaget har ökat guldproduktionen kvartalsvis 5 kvartal i rad innan Q2 2018 blev lägre antal ton p.g.a att de fann en mineralisering med högre andel guld. Gram per ton har ökat sex kvartal i rad och kostnader för att bryta en ounce har minskat sex kvartal i rad.

Med detta fynd som de gjort så kommer detta kvartal bli det mest lönsamma i bolagets historia med intäkter om 261 miljoner kr ($ 38 miljoner).

Hur är bolagets finansiella status?

De hade skulder på 7+1,1+5,5+5=$18,6 miljoner

Men!!! Bolaget har betalat av allt detta efter senaste fyndet på $38 miljoner vilket betyder att bolaget är kassaflödespositivt nu!

Bolaget fick även in $8,4 miljoner via warrants och nu är kassan urstark och de vet var guldet är.

http://www.stockhouse.com/news/press-releases/2018/09/26/rnc-minerals-adds-an-additional-8-4-million-cash-through-warrant-exercises

Ledningen består av kompetenta personer med över 20 års erfarenhet i ledningen, se nedan.

Antalet aktier presenteras nedan.

Jokern i kortleken är miljardären Eric Sprott som äger 10% av bolaget, se nedan.

https://youtu.be/ng_bW42P7DE

http://www.stockhouse.com/news/press-releases/2018/09/20/eric-sprott-announces-holdings-in-rnc-minerals

https://www.theglobeandmail.com/investing/markets/inside-the-market/article-despite-eric-sprotts-confidence-in-potential-of-rncs-australian-gold/

Övrig media om Royal Nickel Corp:

https://www.bnnbloomberg.ca/video/dennis-da-silva-discusses-royal-nickel~1501768

https://youtu.be/z7tfZf44Xe8

http://www.denvergold.org/company-webcast/xpl18/275/

https://youtu.be/cxE45byy3sg

https://youtu.be/UchtGzzz1FM

Värdering då?

Vågar man värdera bolaget? Om vi gör det enbart baserat på guldfyndigheten och inte räknar med övriga fyndigheter får vi några intressanta kalkyler.

Enligt intervjun utförd av Kaiser beräknar han enligt detta exempel:

https://goldprice.org/gold-price.html

500,000-1,000,000 ton x 1200 USD x 10 ounce per ton = $6-12 miljarder i värde endast från guld!!!

Nuvarande börsvärde är $326 miljoner med aktierna som finns idag på kurs 0,89 medan $424 miljoner fully diluted. Kanadensisk dollar ligger idag på 6.8kr,

En kalkyl utförd av analyshus hur mycket bolaget värderas vid olika ounce per ton.

Med 4,5 gram per ton från 5,000,000 ton bör aktien vara värd $0,40 medan om man får 150 gram per ton från 500,000 ton bör aktien vara värd $3,40.

Finns stora möjligheter att vi kan producera långt över 150 gram per ton!

Till sist vill jag avsluta med lite fina bilder på världens finaste guldfyndighet.

Mitt tips till alla som vill köpa aktien

Jag har tradeat aktien under resan upp från 0,07 till 1,18 men hade jag behållt mitt innehav hade jag legat ca: 800% upp vilket betyder att jag tjänade mindre pengar på att tradea än att vara "lång" i aktien.

Varför har aktien uppvärderats 800% då?

Svaret är när kursen var på 0,07 var börsvärdet lägre än deras första fynd som var värt $38 miljoner.

Aktien är extremt volatil och kan både öka och gå ner många % på en dag vilket medför stor risk om man inte är kunnig inom trading.

Om bolaget finner guld enligt siffrorna i min kalkyl ovan skulle vi kunna få en kurs $25 enbart p.g.a guldet.

Bolaget är kassaflöde positivt och har inga skulder längre och ska påbörja borrning under nästa vecka vilket kan bli en enorm trigger. De har färdiga tunnlar och det har investerats över $100 miljoner i gruvan innan Royal Nickel Corp köpte den. Enda som är kvar nu är att plocka upp guldet som ligger i marken och frågan är hur mycket som finns.

Bolaget har en FANTASTISK potential!

Läs på noggrant innan ni köper och gör eran research, detta är endast information om bolaget och ingen köprek, jag äger själv aktier i bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?