Post entry

Intressant läge i Ruric

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Markanden är skakig men teknik rapporterna har varit i linje med förväntningar, motorolas utalande tydde mest på bolagspecifika problem vilket kan var bra nyhter för SE och Nokia .

Gårdagens ökning +30% Ruric på 220kr

Jag har under en längre tid ägt Ruric . bara ett mindre innehav till att börja med . Jag har nu succesivt ökat innehavet och nu utgör den nästan 20% av portföljen .

De senaste dagarna har det förekommit stora interna försäljningar och det gör att man kan spekulera om det är några större ägarskiften på gång .

Det är givetvis en ganska riskabel investering men nedsidan måste ses som begränsad då vinsten på förra försäljningen utgör drygt halva börsvärdet och på lång sikt tror jag att detta är mångdubblare som bör kunna nå betydande kursvinster inom 5år.

St Petersburg är en stad som jag besökt många gånger de första gångerna 1999 och sedan återkommit nästan varje år vilket gjort att man sett vilken utveckling som skett . Samtidigt finns en enorm utvecklingspotential i hela staden som är ca 5ggr större än stockholm och är rysslands stora hamnstad mot östersjön .

Den 25 januari avgörs vem som får kontraktet på Apraksin Dvor jag hör hört att det minskats från 100000m2 till 70000m2 men det har ingen större betydelse då detta inte är inprisat i kurserna .

I övrigt så var det en intressant intervju med Impactcoatings VD Torsten Rosell i P1 tekno , kan ju faktiskt bli en liten effkt på kursen av ett sådant program även om det mesta är känt redan .

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?