Post entry

Så här tar du kontrollen över ditt framtida kapital

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag ska nu visa dig hur du kan på ett väldigt enkelt sätt få kontrollen över ditt PPM-sparande med en god riskjusterad avkastning med max 5 minuters arbete i månaden!! (Det kan bli din bästa timlön någonsin.) Denna metod är enkel att förstå och följa, utan någon hemlig algoritm, och är dessutom helt gratis!

Trots att din PPM-förvaltning kan göra skillnaden på din kommande livskvalité och trots att det är dina egna pengar (som visserligen är låsta för tillfället men som du kommer att få ta del av i framtiden) är det oftast väldigt tråkigt, jobbigt och ibland även komplicerat att ta tag i. Denna metoden är enkel att förstå och följa utan någon hemlig algoritm och är helt gratis!

Eftersom PPM har begränsat oss till att välja endast 5 fonder börjar jag med att identifiera 5 fonder inom olika kategorier med tillräcklig historisk data för att testa strategin. Detta begränsar urvalet en hel del och om man använder sig av hela PPMs utbud kan man i nuläget uppnå en ännu bättre diversifiering. För urvalet har jag utgått från denna undersökning och valt bland fonderna utan köp och säljavgift och med låg förvaltningsavgift. Som ni ser är det relativt breda fonder jag använder.

  • SPP Aktiefond Sverige – Eftersom vi bor och verkar i Sverige är detta ett naturligt val.
  • MS INVF Emerg Mkts Equity B – Tillväxt vill man vara investerad i när det stiger och rör sig något annorlunda än Sverigefonder.
  • Länsförsäkringar Fastighetsfond – Fastighetsmarknaden.
  • AMF Räntefond Lång – Stabil räntefond med låga avgifter.
  • MS INVF Emerging Markets Debt B – Mer riskfylld räntefond.

Systemet

  • Köp för 20% av portföljen varje fond som har ett kort 40MA* över sitt långa 200MA 20%.
  • Investera övrigt kapital i Öhman Penningmarknadsfond (index).
  • Gör detta endast 1 gång i månaden vid varje månadsskifte.

Till exempel: Om SPP Aktiefond Sverige och AMF Räntefond respektive 40MA går över sitt 200MA köper man 20% av respektive fond i sitt PPM innehav. Om de andra 3 fonderna inte har köpsignal investerar man resterande 60% av kapitalet i en penningmarknadsfond.

Genom att endast investera 20% i en fond hjälper systemet dig att sprida riskerna och att du aldrig kommer att vara för mycket investerad i en kategori.

För att testa strategin använder jag PPMs egna historiska data som ni hittar här. Jag använder 3 dagars fördröjning på fondbyten. Perioderna 40 och 200 dagars medelvärde är inte optimerade på dessa fonder utan 10 och 125 dagars medelvärde fungerar bättre men det är ingen större skillnad. För att välja medelvärden gjorde jag en optimering på alla PPM fonder och valde de som såg bäst ut. Dock vill jag påpeka att det var väldigt liten variation mellan de olika värdena.

Detta systemet/modellen finns att läsa om i sin helhet här då den är testad tillbaka till 1973 med liknande resultat.

Ni är välkomna att kommentera strategin med era idéer om hur vi kan göra detta ännu bättre! Om ni är intresserade av att följa strategin kommer jag att göra informationen tillgänglig på www.InvesteraSmart.nu inom kort.

* 40MA – 40 dagars glidande medelvärde på fondens dagliga kurs i Svenska kronor.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?