Post entry

Dagbok - 18 feb

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En stark börsstart på veckan - trots att ledstjärnan NYSE har helg ledigt - det hör inte till det vanligaste. Ibland känns Stockholm som en blind höna när signaler inte kommer från den stora ekonomin i väst.

Annars blev detta en hel inaktiv dag för mig - inga affärer alls.

Noterar att basmetallerna ser ut att börjas stärkas igen. I kopparns fall ser man redan begynnelsen till en ny stigande trend. Utvecklingen för basmetaller är fortsatt intressant att bevaka. Finansiella kriser eller ej - stigande priser på basmetaller, energi och jordbruksråvaror är en megatrend - och en sådan skall man delta i om man jagar god avkastning.

Ett undantag för tillfället är ädelmetaller - guld i första hand. Guldpriset (guld spot i USD/troy oz) har haft en mycket stark utveckling sedan slutat av augusti 2007 - och jag är inte främmande för att vi står inför en korrigeringsfas. Att köpa guld nu känns lite som att köpa väldigt mycket på toppen. På längre sikt lär guldet fortsätta upp.

Såg också att priset på järnmalm har chockhöjs med 65 procent! Detta faktum är väl bara ännu ett bevis på vad jag skrev i stycket ovan: håll fast vid långsiktiga investeringar i basmetaller, energi och jordbruksråvaror.

Annars noterar jag marknadens fortsatta uppvärdering av Saab. Funderar på att öka i Boliden - zinken visar klara tecken på att ha brutit den fallande trenden och aktien att fortsatt starkt blankad.

Abstinensen i kväll utan NYSE blir som vanligt svår att genomlida. Allt mer tyder ändå på ett lite mer globalt stabilare börsklimat under den närmaste tiden - där dåliga nyheter för lite svårare att slå ut goda nyheter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?