Post entry

Sälj inte aktier? Sälj inte Japanfonderna?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vad händer?

Tsunamin har slått ut en stor del av japan, japanska Nikkei har rasat kraftigt, nu börjar resterande världen även visa lite mindre kursreaktioner ner.

Experter o.s.v. har nu också börjat gå ut och rekommendera folk att stanna kvar i aktiemarknaden, att inte sälja av allt, men faktum är att världsekonomin är sammanflätad.

En så pass stor krash på Japanska marknaden, och detta är inte över ännu, det har bara börjat, Tsunamin har gjort en del, men räknar med att kärnkraftsproblemen kommer skapa stora problem i stora delar av asien under en längre tid och vi kommer få se en fortsatt stor nedgång på världens börser.

Om vi nu ställer oss frågan, hur hade världens börser reagerat om detta skett i USA? Vi hade set en total krash, med 15-20% ner redan nu på stockholmsbörsen och fortsatt fritt fall, och en ännu större nedgång i USA. Nu när det gäller Japan så är det fritt fall i Japan men resterande världen klarar sig?

. Det jag vill komma fram till är , följ inte experters rekommendationer vid stora världsproblem, följ din egna känsla och lämna aktiemarknaden om du tror på krash, Hellre riskera att missa en liten uppgång än att vara fulltankad vid en börskrash!

Önskar alla lycka till med eventuella val, själv håller jag mig utanför.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?