Post entry

Sedermeradagen - Saniona mfl

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedermera-dagen i torsdags bjöd på ett antal superintressanta småbolag som i ganska korta presentationer och frågestunder fick visa upp sig inför storpublik, både live och på webben. Det var inga direkta nyheter som presenterades av bolagen och kanske ledde det till marginell besvikelse och flera aktier föll påtagligt efter dagen. En rejäl överreaktion i flera bolag ser det ut som, exempelvis i ett av snackisbolagen inom bioteknik - Saniona.

Saniona

Saniona skrev jag om i ett inlägg härom dagen och de har varit ordentligt på tapeten sedan bl a nya biotekniksajten riktigt hissat Saniona och levererat en riktkurs på över 80 kr (mot dagens nu 16 kr) efter att man ser mycket stor potential i flera av Sanionas projekt, i synnerhet det inom behandling av neuropatisk smärta, och projektet mot fetma (och ev även riktat mot diabetes).

Neurostock gjorde en VD-intervju på Sedermeradagen som de publicerade på sajten, enligt nedan. Var nästan bättre än själva presentationen som blev ganska tidspressad i jämförelse med de fylligare presenentationerna de gav i samband med emissionen.

http://neurostock.se/2015/03/sanionas-vd-utesluter-inte-storsatsning-pa-diabetes/

Aktiekursen föll tillbaka en del i slutet på veckan men jag är övertygad om att aktien kan komma tillbaka med kraft. Och det ska bli väldigt intressant att läsa vidare i Neurostocks analysserie och se vad de till slut kommer fram till. Och intressant om Saniona-aktien på allvar kan börja röra sig mot de nivåer som Neurostock anser är de rätta. I så fall är uppsidan oerhörd. Neurostock var rätt ute gällande en annan bioteknikraket - Neurovive - så hoppas att de är lika förutseende denna gång.

Flera högintressanta bolag

I övrigt från Sedermeradagen så var det verkligen flera fina presentationer och vilka lovande bolag det finns! Det har varnats i veckan på flera håll om överskattade bioteknikbolag och att man ska se upp. Det ska man såklart, riskspridning är nödvändigt. Men jag tror också att de som lyssnade på alla bolagen som presenterade i torsdags såg vilka oerhört seriösa bolag flera av dem var, och vilka möjligheter som finns. Jag tror verkligen vi såg några framtida riktigt framgångsrika bolag i den gruppen. Jag skulle t om tro att oddsen är goda för ett flertal succéer just i detta gäng, 1 på 10 räcker inte i detta fall.

Utan nån som helst inbördes ranking så blev jag lite smått imponerad av Corline som dock ännu ej är listat. Besked om listning ska komma under våren och det lät som ett bolag att bevaka. Alteco Medical bjöd på en riktigt stark presentation, "ruggigt intressant, för bra för att vara sant sa någon i publiken", ställt som en fråga. Ligger något i det men släpper man misstänksamheten och ser bara det positiva så känns aktien billig. A1M Pharma genomför en företrädesemission under våren. Otroligt intressant bolag som har potential att lyckas stort tror jag. Huvudägaren stöttar rejält i emissionen och de har sen tidigare haft stor framgång med Neurovive. A1M föll en del direkt efter presentationen. Jag vet inte varför men kanske för att VD:n var väldigt bekväm och ärlig, möjligen inte tillräckligt säljande denna gång. Jag får dock lite Saniona-känsla kring denna emission och är definitivt värd att bevaka. Kan sticka upp rejält efter emissionen.

Phase Holograhpic:s VD hade behövt mer tid! :) men han sprudlade i varje fall av självförtroende och visst ligger framtiden för detta bolag. Jag tycker värderingen är alldeles för låg för ett sånt lovande bolag. Skulle kunna vara dubbla aktiekursen. Phase säljer, även om det ännu är i liten skala, över hela världen och VD:n verkade väldigt komfortabel med att ett större genombrott inte ligger långt borta, senast nästa år. Kunderna är mycket nöjda med produkterna och Phase:s teknik ligger i framkant. Tyvärr uteblev frågestunden pga tidsbrist och där försvann nog dessvärre ett värdefullt moment.. hade varit kul om publiken fått ställa sina frågor och kunde givit flera intressanta svar.

Follicum gav också ett mycket seriöst intryck och är ett spännande bolag. Lite långpuck dock ändå för stunden och lät som att det inte kommer hända så mycket triggermässigt i närtid så kanske kan komma bättre fyndlägen under sommaren. Detsamma gäller även Cantargia. Mycket spännande bolag, men det kan ju inte hända nåt i verksamheten hela tiden i sånt bolag så det gäller att ha tålamod, och begränsa långsiktiga insatsen till kanske en mindre post. Cantargia-aktien har blivit populär och många som följer bolaget, och aktien lär säkert bjuda på rejäla marknadsrörelser med goda odds till att både tjäna och förlora pengar. Ivisys missade jag att lyssna på men intresset för bolagets listningsemission var stort så ska jag se ikapp presentationen inför noteringen som sker inom kort. WNT tilldrar sig alltid stort intresse. Detta bioteknikbolag som sprängt miljard-vallen i marknadsvärde och tillsammans med Kancera bl a har lyft intrresset för mindre bioteknikbolag i Sverige. Bubbelvarning eller ej, med såna enorma kursuppgångar så är det tråkigt att helt stå utanför.. och helt ogrundat kan knappast alla uppgångar vara. Efter flera år av obefintliga kursrörelser är det inte konstigt att sektorn drar iväg när sektorn är så het i exempelvis USA. Och det är riktiga pengar vi pratar om, inte bara spekulation, när man ser gigantiska förvärvssummor exempelvis.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?