Post entry

Uppdatering Lilla portföljen!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lite omstrukturering i min lilla spekulationsportfölj. Två papper stannar kvar medans en annan åkte ut till förmån för en ny "triss"!

Så var det dax med en liten uppdatering av min spekulationsportfölj. Förra gången skickade jag finska Digia ut från samlingen.

Den som fick lämna portföljen för ett tag sedan var mitt andra finska innehav Sanoma. Jag nådde inte riktigt upp till de 12 Euro som jag ville ha, men nästan. Försäljningen skedde på 10.70 Euro, upp cirka 30 % från inköpskursen. Efter det har det gått utför för bolaget. Men jag har kvar dem på inspektionslistan för att bjuda upp till en ny "finsk tango".

Kvar finns min vapendragare Petrogrand. Oj, vad jag sitter och biter på naglarna inför den kommande årsstämman. Borresultaten har börjat på att redovisas för omvärlden och jag tror att det är fler aktieägare än jag som väntar på vad borrhålen innehåller för kvalitet och mängd. Utöver det finns det en kommande auktion i närområdet som går av stapeln snart. Inte helt omöjligt att bolaget vill vara med på det tåget. Hursom helst....spännande.

Lucara finns också kvar. Misströstade för en liten stund när den höll på att leta sig ned mot 6 kronorsnivån. Och så kom trevliga nyheter om att brytningen av diamanterna påbörjats. Dessutom var kvaliten ganska "snygg" och bolaget fortsätter med sin planerade strategi.

Mitt nya inköp som trillade in för ett tag sedan har en koppling till ett av mina gamla lyckade inköp. Det gamla inköpet stavades gas och Questerre. Även mitt nya rör sig inom gassektorn och är Transeuro Energy Corp. TSU är ett litet gasbolag som givetvis handlas i Kanada men också på Oslo Axess. Det som är spännande med denna junior är att de inte bara har en fungerande produktion i Kanada utan de nu är i "värsta" tagen att utforska Ukrainas gasfyndigheter. Under den senaste månaderna har resultaten varit lovande samt att Ukrainas styrande välkomnat utländska investerare. Kanske inte så konstigt eftersom majoriteten av gasen de importerar köps ganska dyrt från ryssarna. Med tanke på att TSU finns på två världsdelar, har produktion m.m. gör att jag satt en liten slant på TSU. Återkommer nog med mer info om dem framöver eftersom jag tror att detta papper har potential att bli en häftig resa.

That's all folk! Nu har jag skrivit av mig lite i röran som jojo-börserna framkallar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?