Post entry

Saxlund Group

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Saxlund Group (tidigare Pilum) är en miljöteknikkoncern som dels utvecklar, producerar och servar utrustning och anläggningar för miljövänlig och resurssnål energiproduktion. Här kan ni läsa mer om bolaget och dess verksamhetsområden http://www.saxlund.se

Det finns flera faktorer som gör att jag intresserar mig Saxlund Group . En av dessa är bolagets pågående arbete med att sänka bolagets kostnader för att på så sätt uppnå en långsiktig lönsamhet, vidare har stora insiderköp gjorts dom senaste månaderna vilket ytterligare stärker min tro på att bolaget kan gå en ljus framtid till mötes.

Nedanstående är hämtat ur bolagets senaste rapport:

" Saxlund fortsätter att jobba på kostnadsbesparingar och har under 2019 avvecklat kostnader på ca 6 300 KSEK. Gruppen kommer därmed stå väl rustad inför 2020 med en långt lägre kostnadsbas än tidigare och med en tillfredställande orderbok. Saxlund, som har varit under en omställning de senaste åren, kommer med full kraft arbeta för en långsiktig lönsamhet."

" Orderboken har utvecklats positivt under kvartalet, med en större order från Setra. Det finns flertalet positiva indikationer på att Saxlund kommer att ytterligare fylla på orderboken under den närmaste tiden. Den tyska lagen om återvinning av fosfor, som kräver att varje vattenreningsverk i Tyskland med en reningskapacitet för fler än 50 000 personekvivalenter kommer behöva återvinna fosfor, öppnar upp en ny marknad för Saxlunds materialhanteringsutrustning. Lagen kommer att driva på mot förbränning av avloppsslam för återvinning av fosfor och Saxlunds lösning med vår unika slampump, med utmärkt driftsäkerhet, har stor potential att vinna projekt inom denna spännande nya marknad för Saxlunds produkter. Det finns ca 500 sådana reningsverk i Tyskland. Den omställningen kommer att behöva göras senast 2023."

 Vidare har ju bolaget vunnit en order i England. Kanske det kan bli fler ordrar om bolaget har skött den första ordern bra. Självklart ingen garanti att Saxlund får fler ordrar men om ni läser nedanstående text så har ni en möjlighet att själva göra en bedömning av bolagets chanser.

"Dotterbolag i UK säkrar kontrakt till värde av ca 1,7 MGBP

Saxlund Groups ABs dotterbolag, Saxlund International Ltd, har den 17 juni säkrat kontrakt till ett värde av ca 1,7 MGBP (20 MSEK). Kunden är Helvellyn Group och Saxlund kommer leverera materialhanteringsutrustning till Helvellyns första fabrik i Leeds.

Helvellyn tillverkar ett bränsle med högt energiinnehåll och låg klimatpåverkan som är avsett för att ersätta kol som bränsle. Helvellyns bränsle kan användas utan att behöva modifiera existerande utrustning, såväl materialhantering som förbränningsutrustning, där kol används som bränsle. 

Produktionsenheterna som Helvellyn kommer att uppföra är beroende av ett kontinuerligt materialflöde. Detta för att kunna säkra en produktion på ca 60 000 ton/år av homogent, högkvalitativt och förnybart bränsle som är ekvivalent i jämförelse med kol.

Saxlund kommer leverera materialhanteringsutrustningen till Leeds. Saxlund utrustning kommer att mata Helvellyns utrustning med material och även transportera den färdiga produkten till lastbilar. Förutom transportörer kommer Saxlund också att leverera Saxlunds stångmatning.

-Saxlund är jätteglada att få vara involverade i ett sådant viktigt projekt. Den teknologi som används Helvellyn gör det möjligt att minska andelen sopor som måste gå till deponi och istället transformera obrukbart material till bränsle. Saxlunds utrustning, som finns installerad på sopförbränningsanläggningar över hela Europa, är ideal att använda för sophantering. Vi är fokuserade på att leverera en anläggning med hög robusthet och tillgänglighet till Helvellyn Group, säger Matt Drew, VD för Saxlund International Ltd.

Fabriken i Leeds är den första av 20 planerade fabriker, som ska byggs fram till 2022, som tillsammans kommer att producera 1 200 000 ton/år förnybart bränsle som fungerar som kolsubstitut

-Saxlund har visat på stor förståelse för de utmaningar som Helvellyn har tagit sig an när det gäller den stora variationen på material som ska behandlas i våra fabriker. Saxlund har varit till en fundamental hjälp för att lösa den slutgiltiga designen av fabriken. Saxlunds förmåga att samarbeta med alla olika parter i projektet har övertygat oss på Helvellyn att Saxlund är den bästa samarbetspartnern för oss när vi nu ska börja bygga våra fabriker i UK, säger Frank Harris, VD för Helvellyn Group.

2019-06-17"

Sammanfattningsvis tycker jag att hela caset ser intressant ut. Jag äger aktier i bolaget och alla bör göra sin egen analys inför ett ev investeringsbeslut.

God Jul och Gott Nytt År på er alla!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?