Post entry

Seamless – Strong buy!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En köprek på en blogg kan vara utformad som positiv information kring en aktie, alternativt som en haussning.... I detta fall lutar det åt haussningshållet!:-) sorry..... men med substans bör tilläggasJ !Undertecknad blir nämligen rent euforisk varje gång jag går in och kikar på Seamless senaste rapport. Det ser ordentligt aptitligt ut!! Marknaden var ju mkt riktigt ordentligt med på noterna när rapporten kom och handlade upp aktien 15-20 % trots svag börs i övrigt. I det urusla klimatet fick dock Seamless rapport inte den uppmärksamhet de förtjänade och nu har det gått några dagar och aktien har åter trillat ner under 6 kr och framstår som riktigt rejält köpvärd.

Denna aktie har 50 % innanför västen att ge inom kort!

För mig finns det inte på kartan annat än att de som inhandlar aktien idag på nivåer under 6 kr kommer bli rikligt belönade närmaste tiden. Gissningsvis handlar det om dagar/veckor innan marknaden får fatt på aktien igen och handlar upp den 20-30 %, eller kanske på en gång uppemot 50 % där aktien hör hemma.

Bolag: Seamless

Lista: First North

Kurs: 5,65 kt

Riktkurs: 8 kr

Börsvärde idag: 104 mkr

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1430477

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1457414

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1458618

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1390780

Seamless är specialiserat på betalsystem för mobiltelefoner såsom kontantkortsladdning och överföring av pengar mellan mobiler. En glödhet bransch som bl a Dagens Industri omnämnde förra veckan där ett konkurrende bolag fick en kapitalinjektion och Payex som ny ägare. Seamless rusar fram med sin verksamhet och växer så det knakar i ett flertal olika tillväxtländer. Bolaget har försäljningskontor i Indien och Sydafrika men har sitt säte i Stockholm. Omsättningen för Seamless har stigit kraftigt senaste åren och det ser oförskämt bra ut för bolaget för 2010. Bolaget redovisade i veckan en rekordrapport för 2009 med en omsättning på 40 mkr, och en vinst före finansnetto på 4,8 mkr. Redan här försvarar man sin nuvarande värdering på drygt 100 mkr. Ett bolag med Seamless framtidsutsikter och nuvarande mkt kraftiga tillväxt ska kunna värderas till PE kring 20 utan att skämmas. Det ryktas även om mkt höga marginaler på sikt även om riktigt kraftig tillväxt förstås bromsar högmarginaler kortsiktigt. Men redan idag ser det starkt ut med det goda resultatet på sista raden! För 2010 ser det ännu bättre ut!

Seamless skriver i rapporten att 2010 har börjat urstarkt och årets redan idag säkrade omsättning överträffar 2009! Per idag 43 mkr. (och på det hoppas vi att bolaget håller sina redan fina marginaler!)

Man kan vända och vrida på det, men.. går inte att komma fram till annan slutsats att det ser riktigt stabilt ut för bolaget och det måste löna sig som aktieägare att haka på tåget på den här nivån. Om man redan fixat årets omsättning nu i januari, vad händer då med aktiekursen om/när fler ordrar trillar in???? Let the trend be your friend... såg nån kommentar om att bolaget drömmer om riktigt höga marginaler med tiden. Känns lite som Micro Systemation för ett par år sen i mina öron. Och känns som att det i det korta perspektivet bara finns goda nyheter att se fram emot, drömsituation tycker jag...:-)

Seamless känns extra intressant eftersom man växer i heta tillväxtmarknadsområden (Indien, Afrika, Latinamerika..). Det känns som att om man är inne på dessa marknaderna så kan tillväxtssiffrorna dra till väders vid fortsatt lyckat utfall. Även på hemmaplan firar dock bolaget framgångar. Swedbank hade i veckan på sin första sida en blänkare om att bolaget nu nått 10 miljoner kontantkortsladdningar via banken (och då via Seamless lösning)

Undertecknad är övertygad om att Seamless inom kort kommer uppmärksammas på bredare front av någon av småbolagbevakarna. Remium har redan varit först ut och målar Seamless närmaste framtid i ljusa färger, http://remium.pdf.ept.se/reviews/Seamless.pdf Som alltid pratar de inte värdering men man kan läsa mellan raderna vad de skriver.

Rekommendation: Alla gånger ett KÖP! Man ska ta rygg på vinnarbolag, både på kort och lång sikt, och Seamless känns idag som ett bolag man kan äga under en lång tid framöver. Jag tror att kursen drar när som helst, och en potentiell värdering på kring 150 miljoner kr ger en riktkurs på cirka 8-8,5 kr. Där borde aktien vara redan vilken sekund som helst.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?