Post entry

Seamless - riktigt spännande!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Svenska Seamless är tillsammans med banken SBAB på gång med en lösning för mobila betalningar. Det ska både halvera kortkostnaden och minska transaktionskostnaden. I mars ska systemet var igång.

Mycket här på redeye handlar som aktier med stor kurspotential. Men inte allt för sällan är det bolag vars verksamhet är svår att förstå. För mig är det i alla fall väldigt svårt att se potentialen i ett företag som tex forskar inom cancermedicin. Hur lockande det än kan vara så har jag ingen kunskap och att satsa pengar i någon av de här bolagen skulle vara samma sak som att köpa en lott för mig.

Däremot är jag mer benägen att investera i nya gruvbolag som NAUR och NOMI även om en sådan investering är nog så riskfylld. Men där har jag åtminstone en förstålese för verksamheten. Normalt sätt är jag en värdeinvesterare men har ett mindre konto på nordnet där jag investerar lite järvare.

Här om dagen fick jag upp ögonen för ett bolag här på redeye. SEAMLESS som Kalles farsa bloggade om kändes väldig intressant.

Jag lever i värld ganska långt ifrån aktiemarknaden men äntligen hittade jag ett akitebolag som ligger nära min egen bransch, nämligen restaurangbranschen. Restaungbranschen är en ganska skitig bransch på många sätt och vis men det är också en bransch där verksamhet kommer väldigt nära inpå den dagliga driften. Effekten av åtgärder som genomförs får snabb respons från gästerna. Det är därför inte helt oväntat att Seamless väljer att köra igång ett pilotprojekt på ett antal krogar i Stockholm.

http://www.restauratoren.se/artikel/mobila-betalningar-till-halva-kostnaden-av-kortavgifterna-24751

Kortavgifter, korttransaktioner och säkerhet i samband med kortköp är ett problem inom restaurangbranschen. Branschen har en egen natur och av någon anledning är det kotym att inte ta leg när någon viftar med ett platinum kort. Kortbedrägerier har av den anledningen inte varit helt ovanligt.

Men den stora vinsten för både Seamless och restaurangen (handlaren) är ju att komma ifrån de ockerhöga kortavgifterna. Enligt Seamless kan man halvera den kostnaden med hjälp av deras SEQR - system. Bara det låter riktigt intressant. Sen att det dessutom är betydligt säkrare och snabbare gör ju inte saken sämre.

Efter att Kinnevik köpt in sig rejält strax innan årsskiftet hoppade även jag på tåget. I mars ska systemet var "up and running" så det är hög tid....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?